FOTO  Izišla knjiga ‘Odnosi s javnosti’ autora Najila Kurtića

dr. Najil Kurtić, apel, knjiga
Knjiga ‘Odnosi s javnostima' autora prof. dr. Najila Kurtića napisana na 605 stranica sadrži detaljan pregled svih relevantnih teorijskih i praktičnih aspekata komunikacija suvremenih organizacija sa stakeholderima (ciljnim skupinama).

U teorijskim poglavljima veoma pristupačno i funkcionalno su prezentirane sve relevantne znanstvene informacije o komunikacijskom ponašanju i komunikacijskim potrebama organizacija, upućenosti organizacija na razvijanje dobre volje i dobivanje podrške okruženja, kao i o procesima kreiranja javnog mišljenja (imagea, reputacije i brenda). Detaljno su i veoma razumljivo predstavljene recentne teorije odnosa s javnostima (uključivanja, persuazije, pridobijanja, dijaloga) i naglašene njihove praktične implikacije na PR kampanje i ukupno komunikacijsko ponašanje organizacija, odnosno njihovih profesionalnih komunikatora.

U prakseološkim poglavljima su metodično prezentirani modeli i metode strateškog planiranja komunikacija u funkciji ostvarivanja ukupnih i pojedinačnih organizacijskih poslovnih ciljeva i glavne metode i tehnike odnosa s javnostima. Detaljno su opisane (korak po korak) procedure i postupci pojedinih aktivnosti i priloženi obrasci primjenjivih instrumenata u odnosima s medijima, organiziranju događaja, kriznim odnosima s javnostima, lobiranju, upravljanju imidžom, reputacijom i brendom. Pri prezentiranju pojedinih tematskih cjelina autor se referira na primjere iz bosansko-hercegovačke prakse. Sva poglavlja su pokrivena pitanjima za studente, idejama za izradu diplomskih, magistarskih i doktorskih teza i opširnim pregledom recentne literature. Knjiga sadrži veoma bogat indeks pojmova i imena.

Iz sadržaja:
• Pojmovno određenje, proces i funkcije odnosa s javnostima
• Uvod u znanost o odnosima s javnostima
• Recentne teorije odnosa s javnostima
• Metode odnosa s javnostima: persuazija, dijalog, uključivanje, uokvirivanje
• Odnosi s medijima
• Upravljanje događajima
• Lobiranje
• Krizno komuniciranje
• Online odnosi s javnostima
• Strateško upravljanje odnosima s javnostima
• Korporacijski identitet
• Korporacijski imidž
• Korporacijska reputacija
• Brend

O autoru:
Najil Kurtić - redoviti je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Prvi je doktor znanosti u regiji iz oblasti odnosa s javnostima.
Izvodi nastavu na dodiplomskim i postdiplomskim studijima na Univerzitetima u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci. Gostujući je profesor na interdisciplinarnim poslijediplomskim i doktorskim studijima na Sveučilištu Josipa Jurja Strosmajera u Osijeku.

Sudjelovao je, u svojstvu istraživača, odnosno voditelja istraživačkog tima u realizaciji velikog broja znanstveno-istraživačkih projekata i istraživanja javnog mnijenja i imidža.

Autor je knjiga: Uvod u teoriju masmedijskih informacija, Kôd novinarstva, Osnove pisanja za medije, Komunikološki ogledi, Javne konsultacije, Volja i moć, Tehnike izbornog marketinga, Politički marketing. Koautor je u knjigama: Kako pisati za medije, Vjerodostojnost medija, Masovno komuniciranje i Tabloidiziranje stvarnosti.

Knjiga Masovno komuniciranje, u izdanju Golden market iz Zagreba je dobila nagradu ‘Dialogos' za najbolju knjigu iz oblasti teorije i kulture medija u 2014. godini.

Objavlujuje u regionalnim znanstvenim časopisima, a član je više međunarodnih redakcija. U svojstvu projektanta i stručnog konsultanta sudjelovao je u kreiranju i realizaciji zapaženih kampanja javnog komuniciranja u oblastima političkog i društvenog marketinga.