Najbolje internet stranice za organizaciju putovanja autom

Stranice poput theaae ili viamichelina izračunat će najkraći put, dati okvirni izračun cijene putovanja, alternativne rute i druge korisne podatke. Daily Mail izdvojio je najpopularnije stranice za roadtrip. 

www.theaa.com

Internet stranica na dijelu putovanja u inozemstvo donosi korisne općenite savjete o tome koji su dokumenti potrebni za putovanje, zajedno sa specifičnim savjetima za pojedinu zemlju u koju se putuje. Također, donosi i pregled prometnog zakona koji je na snazi, s informacijama koliko je promila dopušteno da vozač ima, jesu li svjetla i pojas obavezni i sl. Na stranici se nalazi i izračun cestarina na važniji europskim cestama te interaktivne rute planiranja putovanja.

http://www.viamichelin.com/

Najbolja internet stranica za putovanja prema ocjenama korisnika omogućuje da odaberete rute koje su najljepše, ekonomične i najkraće te će pokazati preporučene hotele, restorane i znamenitosti za razgledavanje. Osim toga, ViaMichelin donosi i prikaz benzinskih postaja i parkirališta po putu te pristup vrhunskim kartama s uputama za vozače.

www.driverabroad.com

Odlična za pregledavanje, ova internet stranica pruža i neke neuobičajene informacije, poput popisa najopasnijih cesta  na svijetu (vode one u Eritreji), najprometnije svjetske ceste (u Monaku), neobične prometne zakone (u Rusiji je zabranjeno voziti prljav automobil) i slične podatke. Također, sadrži i detaljan pregled cesta u preko 200 zemalja svijeta.

 www.angloinfo.com

Stranica prvenstveno namijenjena ljudima koji se sele u drugu zemlju sadrži mnoštvo korisnih podataka koji su korisni putnicima i turistima. Pokriva 38 zemalja, većinom u Europi, a ima posebne dijelove posvećene zakonima i propisima, tipovima cesta, savjeta što učiniti u slučaju prometne nesreće te najboljih opcija parkiranja.

izvor: 24sata.hr