Pilot JNA: 1986. godine naredili su nam da srušimo NLO nad Zadrom

No drugi njegov susret s izvanzemaljcima je zanimljiviji, jer Radeta kaže kako su u svojim letjelicama posjetili i hrvatsku obalu, 1986. godine.

- Imali smo noćni let i tom prilikom nekoliko pilota je uočilo letjelicu i svjetlost koja se doslovno igrala s nama. Kretala se iznad, pa ispod nas, lijevo, desno, da bi na kraju nestala. Vojni radari nisu mogli identificirati objekt, a nama je ubrzo stiglo naređenje da stignemo letjelicu i srušimo je. Međutim, nismo je uspjeli stići - rekao je Radeta za srbijanski Kurir.

Podijelio je i svoje mišljenje o tome zna li se o jugoslavenskim NLO-ima u svijetu.

- Na međunarodnim razinama desetljećima se razmjenjuju informacije vezane za NLO-e. Osobito se Amerikancima, ali i Rusima, omogućava uvid u neke podatke koji se tiču čudnih pojava iz svemira - govori Radeta.

Inače, kako piše Kurir, WikiLeaks je u jednom dokumentu objavio da su jednom prilikom veleposlanica SAD-a u Srbiji, Mary Vorlik i ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić raspravljali o još jednom NLO-slučaju u Srbiji, te da se Jeremić složio s planom zvanim 'Alvarado'.

Po tom planu, treba se obavljati nadzor nad M. P. iz Sombora, kojeg su navodno, kao četverogodišnjaka 1959. godine, posjetili izvanzemaljci i obećali mu da će doći po njega 21. prosinca 2012. godine.

Zanimljivo je i da Srbijanska obavještajna agencija, BIA, nije htjela komentirati slučaj M.P. Iz Sombora kojeg je, nakon što je kao dječak posvjedočio o svojim iskustvima, ispitivala i UDBA.