Hrvatska prva na rukometnom turniru u Wiener Neudstadtu

rukomet Hrvatska, hrvatski rukometaši, pakleni, rukomet, svjetlana kitić, Ivano Balić, rukomet, Svjetsko prvenstvo, pakleni, rukomet, pakleni, Hrvatska, nikša kaleb, EP u Danskoj, hrvatska rukometna reprezentacija, Europsko prvenstvo u Danskoj

Hrvatski rukometaši pobjednici su turnira Interwetten u Wiener Neudstadtu nakon što su u zadnjem kolu svladali Poljsku s 25:21 (13:9).

Izabranici Line Červara u trećem susretu u Austriji pružili su i najbolju igru na turniru, a konačna razlika od četiri zgoditka premala je za pokazano na utakmici. Najviše pogodaka dao je Zrnić (6), Valčić je dao četiri, Balić 3, po dva su dali Lacković, Kopljar i Čupić, a po jedan Duvnjak, Vori, Štrlek i Buntić. Kod Poljaka je najbolji bio Krystoph Lijewski s četiri zgoditka.

"Čestitam Poljskoj na korektnoj igri, ali i mojim dečkima na pobjedi. Poljska je odlična momčad i ima velike šanse na Europskom prvenstvu otići jako visoko. Bili smo bolji nego u prethodne dvije utakmice, ali to još nije dovoljno za Europsko prvenstvo. Danas smo odigrali disciplinirano, obrana 6-0 je bila dobra i koncentrirana. Sada imamo još 8 dana u kojima moramo popraviti neke nedostatke što smo ih uočili na ovom turniru i dobro se spremiti za prvu utakmicu s Norveškom", kazao je izbornik Červar.

"Imali smo dobre 3 utakmice u ova tri dana koje su nam pokazale gdje smo trenutno. Sada u preostalih 8 dana u Makarskoj moramo to još usavršiti. Tu prvenstveno mislim na obranu 6-0 kako bismo na Europskom prvenstvu pokazali pravo izdanje", izjavio je Vedran Zrnić.

Na Interwetten turniru Hrvatska je ranije igrala neriješeno s Mađarskom (30:30), te je pobijedila domaćina Austriju s 38:29.

Europsko prvenstvo u Austriji započinje 17. siječnja, a hrvatski rukometaši za prvog protivnika imaju neugodne Norvežane.

hina