VIDEO  Sarajevska policija zbog hrvatske zastave brutalno pretukla i izbacila navijače Zrinjskog sa tribine

FK Željezničar - HŠK Zrinjski

Nakon redovnog maltretiranja od snaga policije Kantona / Županije Sarajevo na Ivan planini sa kašnjenjem od 15 minuta na stadion Grbavica stigla je grupa od oko 150 navijača Zrinjskog. Do poluvremena navijanje sa obe strane bilo je granicama normalno navijačkog folklora, da bi na poluvremenu nastao problem.

Kao što se to i redovito događa na Grbavici policija zabranjuje navijačima Zrinjskog pokazivanje zastave hrvatskog naroda.

Samo par sekundi kasnije specijalna policija potpognuta psima bez brnjica i palicama kreće na navijače Zrinjskog i udarajući sve redom izbacuje ih van tribine. Nisu žalili ni mlađe osobe, a takvu brutalnost sigurno su osjećali svi hrvatski navijači koji su prije rata putovali kroz Knin od tadašnje milicije, ali to je bilo prije dvadeset i više godina.

Nakon brutalnog premlaćivanja i izbacivanja sa tribina policija ponovno zaustavlja navijače na Ivan planini te ih dodatno provocira na nacionalnoj, političkoj i vjerskoj osnovi.

Navijači Zrinjskog očekuju od svoje Uprave kluba kao i hrvatskih političara koji su na vlasti, odnosno i onih koji nisu na vlasti da osude ovaj barbarski čin. Žalosno je da zastavu hrvatskog naroda iz BiH na stadionu u Sarajevu nazivaju fašističkom zastavom i radi nje "pendreče" one koji ih ističu na sportskom borilištu.

Svi smo svjedoci da na utakmici Zrinsjkog i Olimpica na jarbolu nije bila zastava hrvatskog naroda iz BiH, a tijekom prošle sezone redovito je krasila jarbol na stadionu u tijeku odigravanja utakmica.

Ovim putem apeliramo na Upravu kluba da već na narednoj utakmici vrate tu zastavu gdje joj je mjesto i da napokon počnu tretirati gostujuče navijače koji dolaze u Mostar na način kakvi se i njihovi tretiraju prilikom gostovanja Zrinjskog. Dosta je više popuštanja  gostujucim navijačima u Mostaru, kao i veliko gostoprimstvo koje se daje tim istim gostima i njihovim klupskim funkcionerima kada dolaze na stadion HŠK "Zrinjski".

Hercegovina.info