Mersed Šerifović: ''Na vlast došli oni koji su rušili Ustavni poredak i Zakon o zaštiti domaće proizvodnje''

Mersed Šerifović, NS radom za boljitak
Medijima na press konferenciji još su se obratili i predsjednik Mladen Ivanković Lijanović i potpredsjednik KO Tuzla Narodne stranke Radom za boljitak i ministar u Vladi TK Željko Knežiček, nakon čega je za stranačke članove i dužnosnike i predstavnike medija upriličena svečana novogodišnja zakuska.

Narodna stranka Radom za boljitak, kao dio platforme u federalnoj vlasti i u županijama, preuzimajući odgovornost za određene resore, postigla je zavidne rezultate u protekloj godini, posebno u pružanju podrške poticaja gospodarstvu, te čuvanju postojećih i stvaranju novih radnih mjesta za građane Bosne i Hercegovine.

''Činjenica je da naša dugotrajna i bespoštedna borba za što bolji status poljoprivrede u FBiH konačno postiže rezultate, zahvaljujući i našim koalicijskim partnerima sa kojima smo se zajedno izborili da u 2012. godini već imamo 30% više sredstava za podršku poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu kao strateškim granama gospodarstva FBiH.'', istaknuo je potpredsjednik Mersed Šerifović koji je prokomentirao jučerašnje formiranje vlasti na razini BiH.

''Narodna stranka Radom za boljitak nije zadovoljna sa novoformiranom vlasti, jer su u istu ušli oni koji su srušili Zakon o zaštiti domaće proizvodnje, a koji je garantirao opstanak bh. poljoprivrede i očuvanje radnih mjesta, i s onima koji su rušili Ustavni poredak FBiH jer su 14 mjeseci opstruirali formiranje vlasti'', zaključio je Mersed Šerifović, potpredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.

Narodna stranka Radom za boljitak svim članovima, simpatizerima, glasačima i građanima Bosne i Hercegovine se zahvaljuje na dosadašnjoj potpori i sa željom da nam 2012. godina boljitkom cvjeta, stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću NSRzB.