CIVILNA ZAŠTITA MOSTARA Tijekom noći vatrogasci imali 23 intervencije

Mostarska bura
hercegovina.info

"Dana 05.02.2020. tijekom popodnevnih, a posebno u večernjim i noćnim satima područje Grada Mostara pogodio je udar jakog vjetra, a čija je brzina prema podacima Meteorološke stanice na Bijelom Brijegu iznosila i do 33 m/s (oko 118 km/h) dok je brzina istog jutros, 06.02. u 08:00 sati iznosila oko 18 m/s (oko 65 km/h).

Usljed udara jakog vjetra došlo je do obaranja dijelova ili kompletnih stabala, i to na području Avenije, Balinovca, Panjevine, Zaliku, Centra II, Bijelog Brijega (kod Meteorološke stanice), Ulici Mile Budaka, Ulici Stjepana Radića gdje je i dio fasade sa zgrade pao na ulicu, Ulici hrvatske mladeži i Kneza Višeslava – gdje je pričinjena veća materijalna šteta na više putničkih m/v. Na području Rudnika oboren je dimnjak na cestu, srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Također, olujni vjetar je u večernjim satima 05.02. (oko 21 sat) prevrnuo i dvije prikolice kamiona u naselju Bišće Polje, a došlo je i do prekida u snabdjevanju el. energiom u pojedinim naseljima. Radnici elektroprivrednih poduzeća su intervencijama na terenu otklanjali kvarove te omogućili opskrbu Grada s električnom energiom.

Sadržaj se učitava...

Na uklanjanju stabala angažirani su pripadnici PVJ/P Mostar koji su tijekom noći imali 23 intervencije, a do 08:30 sati 06.02. imali su već 8 intervencija i sve raspoložive ekipe su na terenu. Uviđaj na oštećenim vozilima izvršili su pripadnici Policijske uprave Mostar.

Ostalih informacija prema Listi pitanja o međusobnom informiranju OC CZ nismo zaprimili", priopćili su jutros iz Civilne zaštite Grada Mostara.