Urušila se riva u Metkoviću

Metković, riva
Danas je u metkovskoj luci ( na desnoj strani Neretve) kroz poslijepodnevne sate došlo do urušavanja dijela operativne obale.

Poznato je da je u II svjetskom ratu jedna od brojnih savezničkih bombi pala na to mjesto koje je poslije sanirano, vjerojatno nekvalitetno.

Stražar i policija obavijestili su nas da je u Luci došlo do urušavanja obale. Odmah smo izašli na teren, pristupilo se ograđivanju tog dijela kako bi se zaštitili radnici i vozila a slijedećih dana ćemo izvršiti kvalitetniji zahvat , rekao nam je Ante Markota ,voditelj tehničkih poslova u Luci Metković .

Nekad davno taj dio je valjda loše saniran, a nedavna poplava i velika količina vode podlokala je teren i napravila štetu srušivši 25 metara obale dodao je Markota zaključivši kako to neće posebno zaustaviti njihovu djelatnost koja se odvija uglavnom u blizini silosa i niže gdje je obala sigurna.

Inače, Luka Metković je stara trgovačka luka udaljena 20-tak kilometara od Ušća. Davne 1891.godine doživjela je svoj procvat, kada je izgrađena pruga uskog kolosijeka Sarajevo-Metković.

U sastavu je Luke Ploče od 1982.godine,a nakon mnogih slavnih godina danas ima puno manje brodova i zaposlenika.

Jadranka Bulić/dubrovacki.hr