U Živinicama uhićeno 10 osoba zbog bludničenja nad maloljetnicom

silovanje, živinice, rtv slon, silovanje, živinice, akcija, policija, droga, uhićeni, akcija, kamen, krađa, FBIH, zaštitar, silovanje, kalesija, Livno, Nasilje u obitelji, napad, prevara, BIH, sanski most, pokušaj ubojstva, Drinovci, krađa, MUP ZHŽ, tasovčići, pljačka, suđenje, Čapljina, dretelj, krađa, Imotski, Zagreb, Grude, Mostar, pljačka, ljekarna, livnjak, travničani, krađe, Hercegovina, Jasenica, suđenje, pokušaj ubojstva, Zdenko Buhovac, pokušaj ubojstva, suđenje, Jablanica, Mostar, nož, ubojstvo, susjedi, Mostar, Neredi, navijači, Mostar, policajac, optužba, lopov, uhićenje, Mostar, bomba, velika kladuša, diskoteka
osoba (sa inicijalima Č.S, M.S, I.A, F.A, F.J, R.E, B.A, H.B, K.E. i N.M. nastanjeni u Živinicama i Gornjoj Tuzli),koje su zajedno sa dva maloljetnika, u obiteljskoj kući jednog od osumnjičenih u Živinicama, u periodu od 02.12. do 04.12.2010. godine, imali više seksualnih odnosa sa petnaestogodišnjom maloljetnicom, čija sposobnost pružanja otpora je bila smanjena uslijed kombiniranog štetnog uticaja alkohola i marihuane.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva TK, koji je zajedno sa pripadnicima OKP PU Živinice i MUP-a TK obavio uviđaj i izdao naredbu za tjelesni i ginekološki pregled oštećene. Također je na osnovu usmene suglasnosti suca za prethodni postupak Općinskog suda Živinice tijekom noći obavljen pretres više objekata i osoba, te je tom prilikom pronađena manja količina marihuane kod osumnjičene osobe koja je imala seksualni odnos s maloljetnicom nakon što su zajedno konzumirali drogu.

Policija je Tužilaštvu dostavila Izvještaj o počinjenom kaznenom  djelu, te su osobe koje su uhićene predate u nadležnost dežurnog tužitelja,  koji će u tijeku sutrašnjeg dana, nakon donošenja naredbe o provođenju istrage, ispitati osumnjičene i odlučiti da li će se protiv istih predložiti mjera pritvora.

rtvslon.ba