Muškarac iz Sarajeva pokušao oteti 11-godišnju djevojčicu

policija

... iz Županije Sarajevo uhitila muškarca osumnjičenog za pokušaj otmice 11- godišnje djevojčice, u naselju Vojkovići u općini Istočna Ilidža.

"Kazneno djelo, koje je kvalificirano kao otmica u pokušaju, desilo se sinoć oko 20 sati, na području općine Istočna Ilidža. S obzirom da se osumnjičeni nakon pokušaja uputio u pravcu naselja Hrasnica odnosno Županiji Sarajevo, policijski službenici CJB Istočno Novo Sarajevo u suradnji s MUP-om Županije Sarajevo uspjeli su vrlo brzo locirati tu osobu i ona je lišena slobode", rekla je Tešić.

Kako je javio RTRS, na području Županije Sarajevo sinoć je uhićen 53 - godišnji Vezir Ismić iz Hadžića, kojeg je nakon saslušanja, Jasmin Šoše, okružni tužitelj Tužteljstva u Istočnom Sarajevu, pustio na slobodu.

Ismić je, u naselju Vojkovići, općina Istočna Ilidža, u blizini međuentitetske linije, pokušao da otme 11-godišnju djevojčicu iz tog naselja. Uplašena djevojčica uspjela je da se spase od napadača koji je pokušao da je uvuče u sivi „golf". Pobjegla je u obližnju kuću odakle je pozvana policija. Mediji su ranije javili da je vozač sivog "golfa dva" prvo djevojčicu pozvao u auto, a kada ga je odbila krenuo je za njom.

Uplašena djevojčica utrčala je u prvu kuću i zatražila pomoć. Tešić je dodala da je danas obavljena kriminalistička obrada i da je djevojčica tijekom prepoznavanja potvrdila da je riječ o osobi koja je pokušalo da je otme.

FENA/SRNA