HRK Izviđač-RK Goražde 36:22

Početak utakmice je nagovijestio da će ovo biti večer mladih rukometaša Izviđača, koji su već u sedmoj minuti utakmice imali visokih 6:1. U tim trenucima na vratima Izviđača briljirao je Burić, te je gostujući trener Kukavica morao pozvati predah. Nakon minute odmora gosti su se pribrali u 13. minuti susreta smanjili prednost domaćih na 8:5. Međutim, odmah nakon toga ponovni pad u bezidejnoj igri Goražda i domaći seriijom 8:2 odlaze na visokih 16:7, a do poluvremena i gosti postižu dva zgoditka za konačnih 18:9 na poluvremenu za Izviđač.

Drugi dio opet u znaku domaćina, koji u 43. minuti susreta imaju veliku prednost od 26:14, a u 50. minuti i najveću prednost na utakmici, bilo je 31:15. Do kraja utakmice trener domaćih Puljević dao je šansu svim igračima sa klupe, što nije utjecalo na konačan ishod. Utakmica je završila rezultatom 36:22, a u redovima "Skauta" posebno treba istaći Benjamina Burića sa 20 obrana, te Senjamina Burića sa osam postignutih zgoditaka. Zeljić i Boras su postigli po šest zgoditaka, a ova pobjeda ostavlja nadu Izviđaču da će treće mjesto na ljestvici i naredne sezobe voditi u SEHA ligu.

Rukometaši Sloge prvaci Bosne i Hercegovine

Rukometni klub Sloga iz Doboja novi je prvak Bosne i Hercegovine. Naime, u posljednjem 10. kolu Lige 6 rukometaši Sloge su u Doboju u odlučujućem susretu savladali Borac (26:23), te su tako po prvi put u povijesti postali BiH u rukometu.


Ljubuski-online