ČETVRT PUT U POVIJESTI Magdeburg je novi prvak Europe

Magdeburg

Magdeburg je četvrti put u svojoj povijesti prvak Europe! Četvrti put je stigao u finale i četvrti put je slavio, ovaj put protiv Kielcea...

Vrhunski rukometni vikend je iza nas, nakon dva sjajna polufinala, nije razočaralo niti finale. Iako su mnogi u borbi za titulu vidjeli Barcelonu i PSG, Magdeburg i Kielce ukrali su show i izborili prolaz u finale.

U završnih 60 minuta pobjednika nije bilo, odluka je pala u dodatnih deset minuta gdje je Magdeburg bio bolji i s 30:29 stigao do titule.

Kielce je u početku susreta pokazalo malo više nervoze i Magdeburg je poveo s 4:1, Portner je obranio dva pokušaja Igora Karačića, ali vrlo brzo su se Poljaci oporavili i vratili u egal.

U završnici prvog dijela Kielce je preuzelo i kontrolu nad rezultatom te na odmor odnosi prednost 15:13.

U drugom dijelu Poljaci su otišli i na četiri gola prednosti, ali Smits, Damgaard i Musche serijom 3:0 poravnavaju na ulasku u zadnjih deset minuta.

Minutu i pol prije kraja susreta Danil Dujšebaev donosi 26:25 vodstvo za Kielce, Damgaard pola minute prije kraja poravnava, a Poljaci ne koriste zadnji napad u regularnom dijelu i odlazi se u produžetak.

Tamo se Magdeburg odmah odvojio, u završnici su Poljaci došli do prilike za povratak, Wolff je obranio pokušaj Damgaarda 25 sekundi prije kraja, ali u zadnjem napadu nisu uspjeli napraviti nešto više, obrana Magdeburga dobro je reagirala i Karaljok nije zabio za sedmerce.

Magdeburg odnosi pobjedu 30:29 uz osam golova Kaya Smitsa te po šest čudesno oporavljenog Gislija Kristjanssona i Michaela Damgaarda. Kod Kielcea Karačić je ostao bez pogotka, Wolff je imao 15 obrana, a Alex Dujšebaev osam golova.

Liga prvaka, finale:
Magdeburg - Kielce 30:29 produžetak (26:26)