Rekreativna ekipna bowling liga

Bowling klub Mostar

Mogu se prijaviti ženske ekipe, muške ekipe i/ili ekipe sastavljene od muških i ženskih igrača, min 3 igrača po ekipi + rezervni igrači (min. 3 igrača)

Mogu sudjelovati igrači svih uzrasta (ženski igrači i mlađi od 21 godine dobivaju bonus od 10 bodova po igri)

Organizator:

Bowling klub Mostar , Bowling Centar Mepas Mall

Termin:

Prva nedjelja nakon prijave minimalno 6 ekipa. Početak je u 12.30 , vođe timova obavezni su doći u 12.00  radi prijave ekipa. Igra se svake nedjelje u isto vrijeme (moguća izmjena termina po dogovoru vođa timova).

Model:     

Svaka ekipa igra po dva puta sa svakom ekipom: jedanput kao gost i jedanput kao domaćin. Svaki dvoboj ekipa sastoji se od tri kruga (svatko sa svakim igra jednu igru). Ako u ligi bude neparan broj ekipa, ekipa koja to kolo nema protivnika, igra sama na stazi i dobiva 20 bodova.  

Bodovi:   

U svakom krugu igrač za pobjedu dobiva 2 boda, ako je neriješeno dobiva po 1 bod, što znači da ekipa može dobiti maksimalno 6 bodova u jednom krugu.

Nakon tri kruga moguće je imati maksimalno 18 bodova, i ona ekipa koja je srušila više čunjeva na kraju dobiva još 2 boda, znači po susretu max. 20 bodova.

Ekipa:

Ekipa može imati prijavljenih igrača koliko želi, a za svako kolo prijavljuju se 3 igrača i maksimalno 2 rezerve. Prelazak igrača iz jedne ekipe u drugu za vrijeme trajanja lige nije dozvoljen.

Nepotpuna ekipa:

Ukoliko neka ekipa prijavi dva igrača, treći igrač je takozvani „slijepi igrač" za kojeg ekipa plaća troškove, dobiva upisano 120 čunjeva i ekipa može nastupiti. S manje od dva igrača nije moguće nastupiti.

Nedolazak ekipe:

Ukoliko neka ekipa ne najavi svoj nedolazak barem 24 sata prije početka utakmice, gubi utakmicu rezultatom 0:20, te snosi troškove najma staza od 30 km. Ekipa kojoj nije došao protivnik igra sama sa sobom, te ostvaruje tih 20 bodova.

Prijave ekipa:

Ako je ekipa svoj nedolazak najavila organizatoru i suparniku u tom kolu 24 sata prije utakmice, utakmica će se odigrati naknadno u terminu po dogovoru. Svaka ekipa ima pravo na samo 2 izostanka  uz prethodnu najavu.

Troškovi lige:

Liga počinje kad se prijavi minimalno 6 ekipa i traje otprilike 2-3 mjeseca, s pauzama za blagdane i praznike. Svaki igrač po kolu treba platiti 10 km  (ekipa po kolu plaća 30 km ). Svaka ekipa na početku lige unaprijed plaća nastup za posljednja dva kola (60 km).

Nagrade:

Po završetku lige bit će organizirana dodjela nagrada:

1. Nagrada: zlatne medalje + 200 km

2. Nagrada: srebrne medalje + 150 km

3. Nagrada: brončane medalje + 100 km

Nagrade idu i za pojedinačni poredak igrača i to po prosjeku bodova po igri ( potrebno min. 15 igri ) :

1.    Nagrada : 80 km

2.    Nagrada : 40 km

3.    Nagrada : 30 km

Za sva ostala pitanja obratite se u Bowling centru ili na kontakt  tel: 063 409 821 ( Dado Ćosić)