Srna: Znam da će nas Poljud nositi

Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, Liga prvaka, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, Vatreni, Poljud, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, Šahtar, Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, uređaj za urološku endoskopiju, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, nogomet, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Liga prvaka, Šahtar, Šahtar iz Donjecka, Dinamo Kijev, Darijo Srna, Darijo Srna
A kapetan Šahtara i Hrvatske je izabran u UEFA-inu najbolju momčad ovosezonske Lige prvaka. Srna je u probranom društvu uz Messija, Iniestu, Vidića, Van der Sara, Özila... U društvu u kojem nema čak ni jednog Cristiana Ronalda!
- Šahtarova i moja sezona u Europi je zaista bila jako dobra što pokazuje i izbor u prvih 11 igrača natjecanja. Za mene je to veliko priznanje, dokaz da sam dobro radio, da smo svi u klubu dobro trenirali i igrali. Sve je to lijepo, divno i krasno, ali treba se okrenuti budućnosti. Život ide dalje, novi su izazovi preda mnom. Prvo Gruzija pa onda opet i Liga prvaka. Sve je ispred mene - rekao je Srna.

Ova sezona ponovno je pokazala i veličinu Šahtara. Nakon što je s klubom iz Donjecka osvojio Kup UEFA prije dvije godine, sada je ušao i među osam najboljih u Europe. Začepili su uši svima koji tvrde kako Šahtar nije u tom najvišem rangu. Stoga nije ni čudno što je unatoč brojnim ponudama Srna ostao u Ukrajini.

- Igrati četvrtfinale Lige prvaka i protiv Barcelone odigrati solidno, osvojiti domaće prvenstvo i kup pored jako dobrih sastava u Ukrajini nije mala stvar - potvrdio je Srna koji će nakon spektakularne klupske sezone povesti Hrvatsku u prvom kvalifikacijskom susretu u Splitu nakon 14 godina protiv Gruzije.
S Gruzijom biti ili ne biti
Utakmica protiv Gruzije za Hrvatsku je gotovo biti ili ne biti. Nakon iznenađujućeg poraza u Tbilisiju i remi bi mogao potpuno uzdrmati ambicije o plasmanu na Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Ali ni statistika nije na strani izbornika Slavena Bilića. Hrvatska još nije u službenim susretima slavila na Poljudu.

- Sve je još u našim rukama. Sigurno je da smo se poskliznuli u Gruziji, potvrdio se matematički zakon kako negdje moraš pasti. Okrećemo sa dalje, idemo na pobjedu. Očekujem pun Poljud. Kao bivši igrač Hajduka u Zagrebu nikada nisam imao probleme, dapače uvijek sam imao punu podršku u Maksimiru pa vjerujem da ćemo svi i ovdje imati podršku istoka, zapada i sjevera. Uvjeren sam da će nas navijači bodriti i nositi do pobjede koja nam je jako bitna i da će nas odvesti do skidanja tog crnog vela s Poljuda!

Međutim, da bi se u tome uspjelo morat će se probiti bunker Gruzijaca.
- Mi smo ipak momčad koja je među deset najboljih reprezentacija u svijetu, posjedujemo kvalitetu i individualnu sposobnost i to smo spremni napraviti. Ako to ne napravimo onda nismo ni zaslužili ići na Europsko prvenstvo.
Mnogo je izostanaka u sastavu Hrvatske, lista i onih koji su u prvoj jedanaestorici je poduža, nema Nike Kranjčara, Ivana Rakitića...

‘Uvijek nam netko fali'
- Nama uvijek netko nedostaje, naučili smo na to da smo nekompletni. Mi smo najbolji kada smo nekompletni! Teško je bez Olića, Rakitića, Kranjčara, Petrića... koji su nam bitni igrači. Žao nam je što ih nema, ali bez svakog se može i mora - kazao je kapetan.

S druge strane naviru i mladi Perišić, Vukušić...
- Apsolutno, oni su budućnost hrvatskog nogometa, a mi stariji ih podržavamo koliko god možemo.

Vjeruje se kako ova generacija Hrvatske, kada je u punom sastavu, ima kvalitetu i da odigra vrlo zapaženu ulogu na kontinentalnom natjecanju koje će se igrati iduće godine.

- Treba se prvo plasirati na Europsko prvenstvo, treba gledati iz utakmice u utakmicu, ići korak po korak. Ova momčad je mlada. Imamo mnogo velikih igrača u momčadi, pojedinaca koji igraju u velikim klubovima i imamo jako dobrog trenera i stručni stožer. Na nama je sve, ovisimo sami o sebi.
Na tom putu veliki motiv će im biti i u prometnoj nesreći teško stradali suigrač Drago Gabrić kojeg stalno posjećuju u splitskom KBC-u na Firulama.

- Drago je naš veliki prijatelj i ima našu maksimalnu podršku. Osjeća da smo bili kraj njega, svakome igraču je dao neki trzaj, a pogotovo kada je kraj njega njegova obitelj. Bori se, daje već znakove da će opet biti onaj stari Drago. Ako treba bacit ćemo se svi na glavu za njega, pobijedit ćemo za njega!

slobodna dalmacija