Platini nije protiv regionalne lige

Platini, regionalna liga, Platini, Xavi, Lionel Messi, Michel Platini, UEFA, Michel Platini, Michel Platini, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Franck Ribery, pokušaj kupovanja glasova, mito, Michael Platini, predsjednik UEFA-e, SP 2022, katar, Sepp Blatter, Predsjednik FIFA-e, Michael Platini, Michel Platini
"Ako se državne vlasti i savezi dogovore, onda možemo da pričamo o regionalnoj ligi, koja je uvijek aktualna u bivšoj Jugoslaviji, zemljama Baltika i Češkoj i Slovačkoj", rekao je Platini, te dodao: "Mislim da bi to bilo dobro i sa financijske strane. Nemam negativan stav po tom pitanju, ali treba razmisliti".

Prvi čovjek UEFA boravio je u Crnoj Gori u sklopu kampanje za novi izbor za predsjednika. Novinare u Podgorici je zanimalo kakvo je njegovo mišljenje o pokušajima nogometnog saveza Kosova da postane članica Svjetske nogometne federacije (FIFA) i UEFA.

"Pravila se znaju. Da bi neka država mogla da učestvuje na europskim i svjetskim prvenstvima, mora da bude članica Ujedinjenih nacija. Kosovo to nije", rekao je Platini.

radiosarajevo.ba