GOŠK: Opstanak neće biti problem

Podsjećamo da je prethodno ljetos momčad za prvenstvo spremio Darko Dražić te je vodio kroz prvih pet kola Premier lige. Zatim ju je preuzeo Milomir Odović, koji se nakon sukoba s čelnicima na treningu GOŠK-a oprostio od kluba. Novi trener Gabeljana je također priznato ime u bh. nogometu, a prethodno je uspješno vodio Posušje, Rudar (Prijedor) i Čelik (Zenica), koji mu je bio i posljednja destinacija. - Brzo sam se dogovorio s GOŠK-om koji je stabilna sredina i ima dobru momčad. Nastavit ćemo tamo gdje je momčad stala jesenas. Iskazane loše stvari ćemo pokušati ispraviti, a dobre poboljšati. Prioritet će biti momčad dovesti u mirnu zonu, izboriti ostanak u Premier ligi, a ostalo će doći samo po sebi, rekao je Boris Gavran.
Novi šef struke će nastojati gajiti napadački stil igre.

- Uvijek će to ovisiti i o utakmici i protivniku, ali ćemo raditi u tom pravcu. Moram još vidjeti s čime raspolažem, govori Gavran koji će prvi trening s momčadi obaviti danas od 15 sati.
Prednost mu je sigurno što kao premierligaški trener ipak djelomice poznaje Lavove.
- Pratio sam sva događanja u Premier ligi, pa tako i GOŠK, čije su utakmice nekoliko puta prenošene na TV-u. Neke od igrača sam trenirao, kao vratara Nikolu Schrenga kojeg poznajem iz Posušja i Mahira Karića iz Čelika, napominje Gavran.
Trenutačno stanje u igračkom kadru, međutim, ne budi optimizam. Gabeljani uskoro moraju doći do pojačanja s kojima će krenuti u drugu polusezonu.
- Mislim da ostanak u Ligi neće biti problem. Osim prvih četiri-pet klubova naše prvenstvo je dosta izjednačeno, nema tu velikih razlika. Zato, ali i zbog toga što se ni drugi nisu posebno pojačali, ne bojim se za GOŠK. Tržište je dosta siromašno kvalitetnim nogometašima, međutim, u razgovoru s čelnicima iz Gabele sam dobio obećanja da ćemo dovesti dva-tri igrača. To će biti dovoljno, izjavio je Boris Gavran, trener koji bi nakon svih promjena u Gabeli mogao ostati zapisan kao onaj koji će Lavove poslije prošlogodišnjeg povijesnog rezultata odvesti i do prvog uspjeha u Premier ligi, odnosno očuvanja statusa u elitnom natjecanju.

Debi u Čitluku protiv Zagreba

Svoj debi na klupi GOŠK-a Boris Gavran će imati u petak kada će Gabeljani u otvarajućoj utakmici Kupa Brotnja zaigrati protiv Zagreba (14 sati). Lavovi su prethodno odigrali dvije test utakmice na 22. memorijalu Andrije Ankovića (Dinamo 0:2, Lokomotiva 0:2).

Dnevni list