Darijo Srna najbolji u derbiju s Ogijem

Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Liga prvaka, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, partizan, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Slaven Bilić, Zdravko Mamić, vatreni Hrvatska, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Hrvatska vatreni, Darijo Srna, Humanitarna akcija, Europska liga, Red Bull Salzburg, Darijo Srna, Ivan Rakitić, nogomet, U Europskoj ligi, Juventus, Parovi osmine finala, nogomet, Ivan Rakitić, Darijo Srna, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Šahtar, uefa liga prvaka, nogomet, Šahtar iz Donjecka, FC Bayern, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Donjeck, posjeta, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, Liga prvaka, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Darijo Srna, doping test, Darijo Srna

Ivica Olić i Danijel Pranjić pognutih su glava napustili travnjak u Dortmundu. Borussija je došla do svoje šeste uzastopne pobjede u prvenstvu i drugog mjesta na ljestvici.

Razdor u svlačionici

Na rasprodanom stadionu (80.000 gledatelja) slavili su 2:0 protiv Bayerna, koji već šest utakmica ne zna za pobjedu i sada se nalazi na 12. mjestu prvenstvene ljestvice. Očito je da nešto opet ne štima u Bayernovoj svlačionici. Potvrđuje to izjava Marka van Bommela.

– Svi koji se ne žele boriti za ovaj dres bolje da odmah odu. Žalosno je to što Borussia tijekom susreta nije igrala sve bolje, nego smo mi izgledali sve lošije – kazao je kapetan Bavaraca.

Danijel Pranjić igrao je cijeli susret, a Ivica Olić ušao je u 61. minuti i zaradio žuti karton. Naš je napadač propustio i jednu izglednu priliku kada je iz neposredne blizine napucao domaćeg braniča Piszczeka, koji je usamljen branio cijeli prostor gola. Domagoj Vida Bayerov je domaći remi (2:2) s Werderom odgledao s klupe za pričuve.

Darijo Srna nije zabio pogodak u 2:0 pobjedi Šahtara u derbiju s kijevskim Dinamom, ali je proglašen najboljim igračem utakmice. Momčad iz Donjecka u 12. je kolu pokazala da trenutačno u Ukrajini igraju u najboljoj formi. Trenutačno su vodeći na ljestvici sa 31 bodom, pet manje ima kijevski Dinamo.

Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta u šestoj uzastopnoj domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv Dinama, za koji je Ognjen Vukojević (spasio jedan gol na utakmici) također odradio cijelu minutažu. Dva su se hrvatska nogometaša istodobno upisala i u sučevu bilježnicu nakon što je Vukojević prekršajem za žuti karton zaustavio Srnu, zbog čega se ovaj i obratio sucu, što je dovelo i do njegove javne opomene.

Zadovoljni Ahmetov

Inače, sudac je dosudio osam žutih i jedan crveni karton, a pogotke su zabili Adriano (64.) i Teixeira (90. minuta). Eduardo da Silva u igru je ušao u 60. minuti.

– Zadovoljan sam kako su igrali moji dečki. U drugom smo poluvremenu ubacili u višu brzinu koju gosti iz Kijeva nisu mogli pratiti. Iako, bilo je puno loših strana. Momčad bi sigurno morala opet pogledati snimku utakmice – kazao je glavni čovjek Šahtara Rinat Ahmetov.

Svi igrači Dinama, osim Andrija Ševčenka, nisu bili raspoloženi za izjave.

– Obje momčadi bile su podjednake. Jasno je da je ostavka Valerija Gazajeva ostavila traga na momčadi. Ovo je maksimum od Dinama u ovom trenutku – kazao je Ševčenko.

izvor: večernji list