Cibalia u Šibeniku ostvaruje prvoligaški san

HNK Cibalia, nk šibenik, Cibalia, HNK Cibalia
Sve se danas stavlja na stranu i o prvaku Druge HNL odlučit će 90 minuta Šibenskog dvoboja u kojem je Vinkovčanima dovoljan i samo jedan bod kako bi se vratili u staro društvo - među prvoligaše gdje i pripadaju.

Još jučer rano prema Šibeniku su se uputili igrači sa stručnim stožerom, a jutros su na daleki put krenuli i navijači koji vjeruju u konačno ostvarenje trogodišnjeg prvoligaškog sna. Prema pocjenama, na Šubičevcu bi ih trebalo biti gotovo 500!

Već tri sezone Cibalia ne stanuje u najvišem rangu Hrvatskog nogometa iz kojeg je izbivala pet sezona otkako je Hrvatske samostalnosti. Nebeskoplavi su Prvu HNL prvi put napustili na kraju sezone 1996./1997., a drugi put na kraju sezone 2003./2004. U oba navrata vraćali su se ekspresno nakon samo jedne godine, no isto se nije ponovilo i nakon posljednjeg ispadanja na kraju sezone 2012./2013. Prvo je Cibalia, poslije osvajanja drugog mjesta, zaustavljena u kvalifikacijama kada je Slaven Belupo bio bolji ukupnim rezultatom 3:4, a onda je uslijedila i najlošija sezona koja je okončana tek šestim mjestom.

Svi zajedno se nadamo da će upravo danas ranije spomenuti prvoligaški san postati stvarnost. Zaslužuje to Cibalia, zaslužuje to Grad Vinkovci, ali i svi vjerni navijači.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info