VIDEO  Ivan Martinac bori se za europsko zlato, stigle mu poruke potpore od Marina Šege, Ivana Dodiga, Zorana Planinića...

Ivan Martinac
Facebook

Hrvatski karate reprezentativac iz Čitluka Ivan Martinac sutra će se boriti za naslov europskog prvaka na Europskom prvenstvu koje se održava u Zadru. Martinac je do finala došao pobjedama na Poljakom Bankowskim (2:0), Austrijancem Pokornyjem (3:1), Portugalcem Duarteom (2:0) te polufinalnim trijumfom nad Poljakom Zaborskim (3:0).

Za zlato će se Martinac u kategoriji do 75 kilograma boriti protiv predstavnika Italije.

Tako će Martinac uz Širokobriježanina Anđela Kvesića biti drugi Hercegovac koji će se sutra boriti za naslov europskog prvaka.

Uoči sutrašnjeg finala Martincu su stigle brojne podrške potpore, a posebne su one od sportskih velikana iz njegovog kraja. Tako su Martincu video poruke potpore poslali: Marin Šego, Zoran Planinić, Ivan Dodig, svjetska karate prvakinja Jelena Planinić, bivši reprezentativci Pero Vučić i Mate Odak, ali i najmlađi članovi Karate Kluba Hercegovina.

Emotivnu poruku Martincu je uputila i sportska novinarka Tanja Vučić koja Martinca prati od najmlađih dana.

Sadržaj se učitava...

"Dragi moj Ivane, uvijek si bio skroman i samozatajan dečko iz Čerina gdje si započeo svoju fantastičnu karijeru. Imala sam čast svjedočiti osvajanju zlatne medalje u Azerbajdžanu i radovati se tvojim uspjesima na domaćim i međunarodnim tatamijima.  Ponosna sam na tvoj broćanski i hercegovački karakter koji te, unatoč brojnim nepravdama koje si doživljavao, gurao naprijed i motivirao da još više radiš. Isplatilo se, prijatelju moj. Tvoj dojučerašnji san sutra postaje stvarnost. U jednome intervju si mi kazao: "San svakog sportaša je učiniti svoj narod ponosnim", a ti si to nebrojeno puta uradio, ne samo svojim rezultatima i doprinosom uspjesima reprezentacije nego ponašanjem i pristupom prema sportu i životu. Bez obzira kojega sjaja bila medalja, ti si naš ponos i uzor naraštajima koji dolaze. Idemo Ivane po zlato", napisala je Vučić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.