Muškarci su vjerniji i romantičniji od žena?!

poklon, muškarac, žena, muškarac žena, muškarci, romantičniji i vjerniji od žena., seksualni život, orgazam
Njihovi odgovori otkrili su neočekivane promjene u životnim nazorima samaca. Recimo, samo je 3% muškaraca izjavilo da je na internetu radi "lake lovine" i neobaveznog seksa.

No čak 50% žena reklo je da prekida vezu zbog lošeg seksa. Psiholozi nisu ni slutili da bi postotak jednih mogao biti tako nizak, a drugih tako visok.

Iznenađenjima nema kraja jer je istraživanje pokazalo da su muškarci mnogo romantičniji i vjerniji od žena.

Više muškaraca nego žena priznalo je da su bili zaljubljeni i da vjeruju u ljubav na prvi pogled, skloniji su razmjenjivanju nježnosti u javnosti, spremniji su na ozbiljnu vezu čak i ako nisu zaljubljeni ili ne osjećaju seksualnu privlačnost.

Za razliku od žena, 46% muškaraca smatra da bi trebalo početi živjeti zajedno tijekom prve godine veze, dok je na to spremno samo 26% žena. (Znači li to da smo samostalnije ili nam se teže odreći slobode?)Zanimljivo je da i politička opredijeljenost utječe na seksualni život Amerikanaca.

Republikanci izjavljuju da su mnogo zadovoljniji svojim seksualnim životom nego demokrati, koji su pak seksualno aktivniji. (Jesu li republikanci zahvalniji seksualni partneri ili je seks u braku bolji, procijenite sami.)

Neovisno o političkoj orijentaciji, Amerima je vjernost jedna od najvažnijih kategorija, ali nevjeru bi teže oprostili svome predsjedniku nego partneru.

Definitivno najzanimljivije otkriće predstavljaju izjave 60-godišnjaka kojima je nezamisliva romantična veza bez seksualne privlačnosti.

Za razliku od ispitanika iz ostalih dobnih skupina, oni se hvale da u više od 90% seksualnih susreta doživljavaju orgazam! (Je li razlog tome spoznaja da im svaki snošaj može biti posljednji ili imaju opušteniji pristup životu, nije pojašnjeno.)

U prilog potonjem ide otkriće jednog drugog istraživanja prema kojem su 50 i 60-godišnjaci u toj dobi općenito mnogo zadovoljniji nego ikad prije.

Više ne osjećaju pritisak da bi trebali učiniti "nešto revolucionarno" sa svojim životom, prihvatili su se onakvima kakvi jesu, konačno mogu, znaju i žele uživati u onome što imaju.

 

elle.hr