10 stvari koje možemo okriviti za loš seksualni život

Nedavna studija koju je provela farmaceutska tvrtka Bayer u brojčicama je pokazala neke stvari koje mnogi već pretpostavljaju kada su u pitanju radosti seksualnog života. Koga ćemo optužiti ako je on loš? Najlakše je krivnju svaliti na onoga tko leži do vas - dvije od tri žene (njih 65%) kažu da se njihov partner ne trudi dovoljno u krevetu, ali s druge strane - jedna od tri žene nikada nisu inicirale seks i uvijek puštaju partneru da povuče prvi potez. No čini se da onaj tko čeka, u ovom slučaju ipak ne dočeka.
No tu su i drugi faktori koji sprječavaju parove da uživaju u intimnosti – žene će za to optužiti  duge radne dane (njih 55%), prezaposlenost (74% žena) i umor (83% žena). Znate onu dobru staru 'ne danas, boli me glava'... No uz te neke uobičajene isprike, postoje puno ozbiljnije i zabavnije stvari koje mogu strovaliti vaš seksualni život samo tako!

Gadgeti

Isto istraživanje pokazalo je da žene krive BlackBerry i iPhone za svoj loš seksualni život! Moderni gadgeti, smartphone i ostale spravice ga uništavaju samo tako jer su muškarci predekoncentrirani u spavaćoj sobi. Treba odgovoriti na sve te mailove, fovarduše i nove statuse i komentare na Fejsu... Više od četvrtine žena (28%) tvrde da e-mail i Internet uznemiruju njihov ljubavni život, a posebice za to krive sve te silne nove gadgete.

Brak

Istraživanje provedeno na 3 000 oženjenih parova u VB pokazalo je da je brak loš za njihove intimne igrice u dvoje! Parovi koji su spavali skupa četiri puta tjedno prije vjenčanja, tri godine nakon sudbonosnog 'da' prakticiraju seks jedva jednom tjedno.

Šest od deset parova misli da je brak potpuno uništio sve to uzbuđenje oko seksa. Osam od deset parova kažu da ih je pojela grozna neman zvana 'rutina' te da se seksaju uvijek u isto vrijeme, na istom mjestu i u istim pozicijama svaki put! Zbog toga, otovo četvrtina je rekla da su imali provod za jednu noć kako bi utažili žeđ za dobrim seksom. Huh, ovakve stvari bole!

Alergije

Prašina, pelud, ambrozija i ostale grozne nevidljive stvari ne samo da nam uzrokuju probleme s disanjem, kihanjem, šmrcanjem, crvenilom, natečenošću i čim-sve-već-ne, nego su na American College of Allergy, Asthma and Immunology skužili su da mogu poremetiti i seksualni ritam i navike! Od onih koji imaju hunjavicu i ostale probleme s alergijama, 83% njih kaže da su alergije utjecale i na njihove seksualne aktivnosti. Pokazalo se da se alergičari osjećaju manje poželjni i da imaju manje samopouzdanja kada im sve iz nosa curi ili kada su im oči naotečene. Bojimo se da tu nema pomoći...

Loš feng shui

I dok će većina frajera zakolutati očima na trud svoje drage da im posloži sobu baš onako kako treba, neki od njih bi se mogli zapitati je li lampa iznad njihove glave kriva za smanjenom seksualnom željom? O da! Stručnjaci za feng shui kažu da sve u vašoj sobi utječe i na vaš ljubavni život te da trebate predivan i harmoničan prostor kako bi vaša seksualna energija mogla kružiti bez ometanja i blokiranja. Lampa ili bilo koje drugo svjetlo fiksirano direktno iznad kreveta - nisu dobra ideja. Slika iznad glave, pak, može loše utjecati jedino ako nosi negativnu ili neprikladnu energiju za sobu - npr. slike pustoši, agresivne ili tužne slike, ili pak one s kombinacijama tamnih boja. Ako je to i s vama slučaj, najbolje da pošaljete svog dragog da vam kupi novu sliku...

Ekonomija

I dok svi pričaju o svjetskoj ekonomskoj i gospodarskoj krizi, forumaši razmjenjuju svoja gorka iskustva. Kako padaju cijene dionica, plaće i BDP, tako pada i njihova seksualna želja. Zašto? Seks je skup. I pritom ne mislimo na ilegalne usluge već na pića, večere, parking, kino i izlaske koje treba platiti. Kao i kondome. A kada se sve zbroji, dečki najčešće zaključuju da ih je sram tražiti djevojku da plate pola-pola i nakon toga je pozvati kod sebe doma jer će si ona misliti da je škrti dripac koji ju samo želi okrenuti. Logično... Ukoliko žele proći jeftinije i pozvati je doma na večeru, loše im se piše ako ona živi daleko! Iste djevojke kojima nekad nije bio problem sjesti u auto i doći do svog voljenog sada su naišle na jednu nepremostivu prepreku - cijene benzina. Jedini logični zaključak je da ta vražja kriza stvara pravu pomutnju u nečijem seksualnom životu. Ipak, rastu neke druge stvari. Porezi, rijeke, dugovi, računi, cijene u trgovinama...

Godišnja doba


Kako vremenske promjene utječu na vaš seksualni život? Melanocit stimulacijski hormon (MSH) povezan je, između ostalog, s povećanim uzbuđenjem kod žena, a izlaganje suncu potiče njegovo izlučivanje. Neurotransmiterska kemikalija serotonin (huh) također je povezana sa sunčevim svjetlom i utječe na naše dobro raspoložnje. Dakle, uzbuđenje i dobra vibra stupaju na snagu u proljeće i ljeto te su veće mogućnosti da će i naš seksualni apetit biti bolji. No kada dođe jesen – crno nam se piše. Manje intenzivnog svjetla i manji broj sunčanih sati smanjuje razinu serotonina koji na neki način puni naš seksualni potencijal. Na scenu dolaze - letargija, učestalo spavanje, dobivanje na težini i smanjeni interes za seks. Amerikanci predlažu terapiju svjetlom, metodu koja ima 50 do 80% uspjeha kod pacijenata.

Bicikl

Oni koji provode više sati tjedno na biciklu, trebali bi se zabrinuti! Studije su pokazale da bi biciklisti, posebice muškarci, trebali biti oprezniji sa sjedalima za bicikl koje odabiru. Klasična sjedala, ona s uskim mjestom za stražnjicu i produženim vrhom, mogu igrati ulogu u seksualnoj impotenciji ili nedostatku libida. Ova trauma vodi do smanjenja kalcificirane mase u mošnjama. Rezultat? Erektivne disfunkcije. Cijela priča dobila je ogromnu pozornost još 1997. kada je doktor koji je proučavao ovaj problem izjavio: 'Postoje samo dvije vrste biciklista - oni koji su impotentni i oni koji će postati impotentni.'

Dakako, to ne znači da trebate zauvijek prestati biciklirati jer se već tada apelirano na biciklističku industriju da počne proizvoditi sigurnija sjedala i prestane trivijalizirati ovaj problem. No ako baš i nemate neku želju, tvrdnja da ste danas satima i satima biciklirali, može vam ići u prilog!

Voće i povrće


Zelenjava nije uvijek preporučljiva! Doktor Nicola Mondaini iz Firenze objavio je da vegetarijanstvo može dovesti do smanjenja cinka, koji je usko povezan sa smanjenem testosterona i manjkom seksualne stimulacije. Upozorio je da i vegetarijanci mogu imati kardiovaskularne probleme poput povišenog kolesterola u krvi, baš kao i oni koji jedu meso. A povišeni kolesterol se često povezuje s erekcijskim disfunkcijama. Kao pravi Talijan, kaže da je mediteranska hrana najbolji izbor - meso, tjestenina, rajčice i maslonovo ulje.

Klinci

Istraživanje koje je proveo francuski časopis Top Sante tvrdi da žene iznad 40-e imaju bolji seksualni život od onih mlađih te su samopouzdanije i raspoloženije u krevetu. Potvrdili su ono što smo znali otprije - klinci vam zaista mogu zeznuti seksualni život. 60% žena čija su djeca starija od 18 izjavile su da su počele imati uzbudljiviji seksualni život čim su klinci napustili obiteljsko gnijezdo. Ono što najviše zabrinjava jest da 90% žena s klincima ispod 10 godina opisuju svoj seksualni život kao 'uništen'. Eh, pri opisima nisu se koristile riječima poput tako-tako, manje dobar nego što je bio, čak niti loš. Svi znamo što znači uništen.

TV

Počeli smo s tehnikom pa ćemo i završiti s njom. Razmišljali ste o tome da kupite još jedan TV za sobu? Znate kako to ide, dok dečki gledaju tekmu u boravku, cure gledaju serije u sobi. Promislite ponovno – TV u sobi mogao bi uništiti igrice u plahtama. Studija koju su proveli talijanski seksolozi pokazala je da se parovi koji imaju telku u sobi imaju spolne odnose upola rjeđe od onih koji nemaju. 'Ako nema televizora u sobi, učestalost spolnog odnosa se povećava', pametno je to uobličila Serenella Salomoni i njen tim koji je ispitao 523 parova da vide kako TV utječe na njohov seksualni život .

U prosjeku, Talijani koji nemaju TV u sobi, prakticiraju seks dva puta tjedno ili osam puta mjesečno. Usporedite to s četiri puta mjesečno, koliko se među plahtama s partnerom 'zabavljaju' oni s telkom. Osobe iznad 50 godina starosti još su više pogođene - prosjek od sedam puta mjesečno je pao na 1,5 puta mjesečno kod onih koji gledaju TV. Dakako, određeni programi više će zaokupiti pažnju od žene u negližeu koja leži pored i čeka. Akcijski filmovi prepuni nasilja jednostavno stopiraju bilo kakve seksualne kontakte kod polovice parova, dok reality show snižava strast kod trećine parova.

Zaključak – kako poboljšati svoj seksualni život? Preselite se u neku državu u kojoj je porez jednak nuli i koja se po mogućnosti nalazi u tropskim krajevima gdje je uvijek ljeto, kupite si super skupi auto u kojem će se vaše mošnje sigurno vozikati uokolo, te se nikako nemojte udavati ili ženiti! Jer ako dođu klinci, svi znamo što slijedi...

izvor: neon.com.hr