Odlična vijest za Tomislavgrad– Mjuzikl “Kralj lavova” uvršten u program 59. Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku

Kralj lavova, Mjuzikl Kralj lavova

Mjuzikl "Kralj lavova" uvršten je u program 59. Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku a koji se održava u lipnju ove godine. Vijest je to koju smo upravo doznali u Kulturno-informativnom centru u Tomislavgradu. Ovo je zaista veliki uspjeh za nas i za Tomislavgrad i duvanjski kraj, a posebno za ovdašnju Škola mjuzikla i glume koja djeluje pri KIC-u, njezine polaznike i redateljicu mjuzikla, gospođu Zrinku Lukač jer ovakvim se uspjehom katkada ne mogu pohvaliti ni profesionalni glumci, ali evo, našoj maloj amaterskoj družini to je uspjelo.

Želimo im odličan nastup u Šibeniku, i nimalo ne sumnjamo da će se publika iz cijeloga svijeta, koja stigne na čuveni Međunarodni festival djeteta, nesumnjivo oduševiti izvedbom tomislavgradskih malih, a velikih glumaca, plesača i pjevača. Valja posjetiti da su u proteklome vremenu ovom izvedbom osvojili više pozornica u BiH. U sat i pol vremena na izvrstan način publici predoče zgode i nezgode lava Simbe u carstvu džungle. Mjuzikl je rađen po originalnom Disneyevom tekstu iz crtanoga filma Kralj lavova iz 1994. godine.
Prema informacijama koje doznajemo od ravnateljice KIC-a, gospođe Danijele Papić, naši će glumci mjuzikl "Kralj lavova" izvesti 21. lipnja, a spomenuti festival održava se od 17. do 28. lipnja.
Bravo!
Z.S./Tomislavcity