Završena 12. regionalna konferencija

OWHC

Sudionici konferencije zahvalili su Gradu Mostaru za poziv koji će upućen i susjednim gradovima, koji imaju svjetsku baštinu, za sudjelovanje na konferenciji, a nisu članovi regionalnog ureda.

Grad Mostar dobio je  pohvale za gostoprimstvo i kvalitetnu organizaciju te posebice za odabrane teme za radionica koje su svjetski trend u oblasti kulturne baštine.

Tim je napravljena promidžba za Ured i svi gradovi koji su prisustvovali su pozvani da postanu članovi "promatrači" regionalnog ureda, a time je omogućeno širenje ureda i njegov rad na širem području.

Među usvojenim zaključcima su da se nastavi s projektima koji se već godinama organiziraju, od Internet natječaja za mlade, do projekta pod nazivom „Mladi veleposlanici svjetske baštine  2012- 2013."

 Svi službeni zaključci s konferencije bit će iduće godine prezentirani  na 12. Kongresu koji ce se održati u Oaxcaci  u Meksiku.

Također usvojene su i mjere za postizanje članstva talijanskih gradova u Regionalnom uredu, a jedna od njih je turistička promidžba izlaganjem na štandu Regionalnog ureda na svjetskom turističkom EXPO-u UNESCO gradova i područja, koji će se održati u Asiziju od 21. do 23. 9. 2012. godine.

Odlučeno je da će se 14. Regionalna konferencija  održati u Cordobi, Španjolska 2014 godine.