Kompanija Huawei reagirala na dokumentarac Kineski put - Pojas oko Bosne i Hercegovine

Huawei, Huawei Honor 6 , Huawei Technologies

Na dokumentarac Kineski put - Pojas oko Bosne i Hercegovine u produkciji Capitala, Fokusa, Hercegovina.info, Inforadara, Tačno.net i Žurnala reagirala je kineska kompanija Huawei. Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Huawei Technologies je privatna kompanija koja je 100 posto u vlasništvu svojih zaposlenika, te niti jedna vladina organizacija, politička partija ili bilo kakva druga organizacija ne posjeduju dionice Huawei-ja niti imaju kontrolu nad Huawei.

Huawei Technologies uspješno posluje na europskom tržištu u posljednih 20+ godina, te većina zemalja članica EU se idalje pridržava principa otvorenog i inkluzivnog poslovnog okruženja, te Huawei Technologies održava povjerenje naših klijenata i partnera.

Huawei uvijek poštuje i slijedi internacionalne zakone i regulative, kao i zakone i regulative država u kojima poslujemo. Sigurnost i zaštita podataka je glavni prioritet naše kompanije. Huawei posjeduje izuzetnu uspješnost što se tiče sigurnosti podataka. Huawei nikada nije imao niti jedan veći cyber sigurnosni incident kroz povijest rada sa više od 500 telekom operatera, uključujući najuspješnijih 50 telekom operatera na svijetu, kroz 20 godina poslovanja u 170 zemalja, tijekom kojeg smo uspješno spajali preko 3 milijarde ljudi. Niti jedan drugi vendor ne posjeduje ovakav uspjeh po pitanju cyber sigurnosti. Također, Huawei je najčešće provjeravana IKT kompanija na svijetu. Huawei je uspostavio više centara za cyber sigurnost i transparentnost, od čega su tri u Europi, te uspješno surađujemo sa vladama i telekom-operaterima na suzbijanju cyber sigurnosnih incidenata. Mi smo jedina kompanija u telekom sektoru koja je dozvolila provjeravanje našeg izvornog koda (source code), čime smo jasno pokazali našu otvorenost i transparentnost.

Otvorenost i transparentnost su ključ za konstantno učvrščavanje povjerenja i sigurnosti naših proizvoda. Huawei je bio i ostaje otvoren za suradnju. Vlada, klijenti i drugi sudionici unutar sigurnosnog eko-sustava su uvijek dobrodošli da sistematično pregledaju naše proizvode i ponude osvrt na bilo kakve nedostatke u dizajnu proizvoda, slabostima mreže, ili kvalitete koda", napisali su iz ove kompanije.