FOTO  41. IZDANJE FESTIVALA Folklornu večer u Blagaju prekinula kiša

Festival folklora Blagaj 2024
Hercegovina.info

Blagaj se još jednom pokazao kao vrlo dobar domaćin brojnim kulturno - umjetničkim društvima (KUD), čiji su članovi stigli sa svih strana kako bi uveličali '41. susrete prijateljstva'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na međunarodni festival folklora '41. susreti prijateljstva - Blagaj 2024.' odazvalo se 10 KUD-ova i to: KUD 'Visoko' (Visoko), KUD 'Rudar' (Lukavac), 'Rumeliler Halk danslari Toplulugu iz Burse (Turska), KUD 'Karaula' (Karaula), gradski folklorni ansambl 'Bugojno' (Bugojno), KUD 'Blagaj' (Blagaj), SKD 'Prosvjeta' Vrginmost (Hrvatska), folklorni ansambl 'Neretva' (Jablanica), KUD 'Podveležje' (Podvelež) i KUD 'Izvor 08' (Kiseljak).

Veliki broj posjetitelja je došao vidjeti raznolikost igara, pjesme i plesa, međutim vrijeme je diktiralo sve, te je na kraju zbog kiše program prekinut.

"Jako mi je žao zbog toga što svi sudionici nisu pokazali ono nešto najbolje zbog čega su došli kako bi naša publika istinski uživala. Organizacijski odbor se potrudio oko svega, sve je išlo kako treba, ali Božja volja je odlučila da ne stignemo do kraja festivala. Upućujem izvinjenje gostima koji nisu imali prilike pokazati svoja umijeća, ali i publici koja nas je došla podržati u velikom broju, međutim jednostavno vremenske prilike nam nisu dozvolile da završimo sve na najljepši način", rekao je predsjednik KUD-a 'Blagaj' Nihad Jašarević za Hercegovina.info.

Početak programa je kasnio oko 30 minuta jer je kiša izazvala odgodu, te se nakon kratkotrajnih padalina pristupilo otvorenju festivala. Domaćin festivala Nihad Jašarević, direktor Osnovne škole 'Blagaj' Muhamed Kajan i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić svim predstavnicima KUD-ova uručili su zahvalnice, a festival je službeno otvorio direktor škole na čijem igralištu je program i održan.

Prije samog programa, svi sudionici su upriličili defile kroz stari grad u Mostaru, Ulicu braće Fejić do trga Musala, a potom i kroz blagajsku čaršiju. Predstavnik kluba skakača u vodu 'Mostari' za sudionike festivala izveo je skok sa Starog mosta.