ZBOG AMERIČKIH SANKCIJA Gasi se UNA TV, bez posla ostalo 80 radnika

Una TV
Ilustracija

Nakon što se našla na listi američkih sankcija uslijed čega su banke blokirale i račune UNA TV je danas službeno obavijestila javnost da prekida poslovanje u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, kao i da gasi tvrtke UNA World Network, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“UNA televizija u Bosni i Hercegovini se zbog poteza Ureda za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu financija SAD (OFAC) u proteklih nekoliko Nedelja suočila sa nizom ekonomskih i pravnih izazova. Usprkos intenzivnim naporima da se pronađe najbolje moguće rješenje u cilju svladavanja administrativnih prepreka i opstanka ove medijske kuće, novonastali uvjeti na tržištu su se pokazali krajnje nepovoljnim za nastavak održivog poslovanja. Iako je Una televizija u BiH skoro tri godine bila sinonim za objektivno i profesionalno izvještavanje, nametnute barijere pokazale su se jače od želje i ideje da se promoviraju i ističu najljepše vrijednosti naše regije i direktno su ugrozile egzistenciju naših zaposlenih i njihovih obitelji”, navode.

Zbog svega navedenog, kako dodaju, nemaju dobre vijesti.

“Prinuđeni smo na ove izuzetno teške korake. Ova odluka znači da će više od 80 vrsnih profesionalaca, naših vrijednih i posvećenih novinara, snimatelja, montažera, drugog tehničkog osoblja i stručnjaka iz raznih oblasti, ostati bez posla. Isti broj obitelji ostat će bez značajnog financijskog dohotka, i u potpunosti razumijemo ozbiljnost posljedica odluke koju smo primorani donijeti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo tijekom ovog teškog razdoblja”, ističu.

“Tijekom tri godine rada, UNA televizija je okupila tim izuzetnih ljudi, vrhunskih stručnjaka kojima smo osigurali najbolje uvjete rada u čitavoj regiji. Birali smo ih po kredibilitetu, profesionalnosti i s uvjerenjem da mogu na najbolji način ostvariti viziju i misiju naše kuće. Stoga želimo se još jednom zahvaliti svima na lojalnosti i predanosti, posebno svjesni ogromnog entuzijazma i truda koji je uložen kako bi se kreirala perspektivna, moderna i kvalitetna televizija. Nažalost, iracionalne okolnosti, sankcije koje su nam nametnute bez bilo kakvih dokaza i argumenata, odredile su drugačiji ishod – da se ugasi medijski tim iz snova i jedna ideja pomirenja i promoviranja pozitivnih vrijednosti. Također, zahvaljujemo se i našim partnerima i klijentima na povjerenju i podršci koju su nam pružili od samog početka rada Una televizije u BiH".

Podsjetimo, Ured za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAC) stavio je u lipnju ove godine na crnu listu sedam tvrtki iz Bosne i Hercegovine i još dvije osobe koje, kako navode, osiguravaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika i njegovu obitelj.