ZLOČIN IZ LJUBOMORE Crnogorac osuđen na doživotni zatvor za svirepo ubojstvo radnika iz BiH

suđenje
Screenshot/meinbezirk.at

Regionalni sud u austrijskom Walesu osudio je Crnogorca (40) na doživotni zatvor zbog ubojstva državljanina Bosne i Hercegovine (40), kojeg je ubio iz ljubomore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina olakotna okolnost bilo je njegovo priznanje. S druge strane, otegotne okolnosti bile su ranije osuđivanost, višestruka kaznena djela, iznimna brutalnost kaznenog djela, kao i činjenica da je kazneno djelo počinio dok je bio na uvjetnoj slobodi.

Kako podsjećaju austrijski mediji, sve se desilo krajem ožujka prošle godine kada su Crnogorac, te još dva njegova radnika iz BiH (40, 19) krenuli zajedno na posao. Crnogorac je bio uvjeren da 40-godišnjak iz BiH ima aferu sa njegovom ženom., Kada su došli pred firmu, žrtva i osumnjičeni su izašli iz automobila, dok je 19-godišnjak parkirao auto. U tom momentu, Crnogorac je izvadio nož i pet puta izbo državljanina BiH, a zatim sjeo u auto i 19-godišnjaku rekao da ga vozi na kavu. U međuvremenu je nazvao svoju suprugu kojoj je rekao da joj je ubio ljubavnika, a kada ga odrobija, ona je sljedeća. Štoviše, navodno je i u kafeu uzvikivao da je upravo ubio ljubavnika svoje žene. Nakon što je popio kavu, krenuo je put Linca da se navodno preda, ali tužitelj tvrdi da to možda i nije istina, jer u Lincu živi njegova žena, pa je vjerojatno namjeravao da i njoj naudi. U međuvremenu je uhićen jer je pokrenuta sveobuhvatna akcija potrage za njim.

Inače, kako je objasnio državni tužitelj, Crnogorac je bio vlasnik tvrtke koja je zapošljavala uglavnom ljude s Balkana. Bio je izuzetno ljubomoran i sumnjičav prema svim svojim radnicima. Neposredno prije ubojstva, sumnja je pala na 40-godišnjeg radnika iz Bosne i Hercegovine.

Tijekom suđenja moglo se čuti da optuženi ima narcisoidni poremećaj ličnosti. Štoviše, u trenutku ubojstva bio je pod utjecajem alkohola i kokaina. Tužitelj je naveo da je brutalno ubojstvo počinio zbog neutemeljene, bolesne ljubomore. S druge strane, bio je čovjek koji je u životu imao sve: obitelj, kuću, svoju tvrtku kao i dobru zaradu. No sve je krenulo nizbrdo prije nekoliko godina kada je počeo piti i koristiti kokain. Počeo je maltretirati vlastitu suprugu, koja ga je u međuvremenu ostavila.

Kako prenose mediji, presuda nije pravomoćna jer je branitelj već najavio žalbu.