VIŠI SUD U BEOGRADU Vladimir Kecmanović ostaje u pritvoru zbog sumnje u ponavljanje kaznenog djela

Kosta Kecmanović i Vladimir Kecmanović
Republika.rs

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još 60 dana Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritvor je Kecmanoviću produžen zbog okolnosti koje ukazuju da bi, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom periodu mogao ponoviti kazneno djelo, priopćeno je iz Višeg suda.

Iz suda su objasnili da mu je mjera produženja pritvora izrečena zato što je osumnjičen za kazneno djelo za koje je predviđena zatvorska kazna u trajanju od više od 10 godina.

Prema njihovom obrazloženju, dodatna okolnost je i to što su način izvršenja i težina posljedica kaznenog djela doveli do uznemirenja javnosti koje bi moglo ugroziti nesmetano i pravično vođenje kaznenog postupka.

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se i kazneni postupak protiv oca i majke dječaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, dječak K.K. učio pucati, dok maloljetnik nije kazneno odgovoran jer u trenutku masovnog ubojstva nije navršio 14 godina.