UKRAJINCI PONOVNO CILJALI MOSKVU Uništena bespilotna letjelica blizu glavnog grada Rusije

Moskva

Ruska protuzračna obrana uništila je jutros ukrajinsku bespilotnu letjelicu u blizini Moskve. Ovo je objavio gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako je dron uništen bez žrtava ili štete.

Ministarstvo obrane Ruske Federacije priopćilo je kako su još četiri bespilotne letjelice oborene iznad drugih regija Rusije. Prema informacijama iz ovog ministarstva, protuzračna obrana imala je posla na nebu iznad regija Tambov, Tula i Brjansk, prenosi Klix.ba.

Podsjetimo i da su u međuvremenu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i premijer Luksemburga Luc Friden potpisali bilateralni sporazum o sigurnosnoj suradnji i dugoročnoj podršci.

Sporazum, koji se sastoji od 20 poglavlja, opisuje vojnu pomoć Luksemburga Ukrajini u narednih deset godina, zadržavajući isti nivo podrške kao sada, pri čemu je Luksemburg ove godine Ukrajini osigurao 80 milijuna eura.

Također naglašava ulogu Luksemburga u jačanju IT sposobnosti Ukrajine i pružanju podrške u satelitskoj tehnologiji, obavještajnim podacima i nadzoru.