TRAGIČAN RASPLET U SRBIJI Antiteroristička jedinica ubila 89-godišnjeg dvostrukog ubojicu, nije se htio predati

Ubojstvo Srbija
Screenshot/X

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije sinoć su neutralizirali osamdesetdevetogodišnjeg muškarca iz sela Topolnica kod Majdanpeka, osumnjičenog za dvostruko ubojstvo i ranjavanje jedne osobe, priopćio je MUP Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici SAJ-a neutralizirali P.P. (89), koji je iz puške ubio bračni par R.J. (69) i R.J. (68), te ranio M.N. (59).

"Unatoč pokušajima pregovora i bacanja suzavca i šok bombi, osumnjičeni nije želio da se preda, već se s puškom u ruci suprotstavio policiji. Nakon toga su ga, u skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlastima, pripadnici SAJ-a lišili života", izjavio je Dačić.

Povrijeđeni je zadobio prostrijelne rane, medicinski je zbrinut i nalazi se van životne opasnosti.

Prema navodima beogradskih medija, tragičnom događaju je prethodila svađa između R.J. i susjeda P.P. zbog požara, jer je P.P. navodno zapalio štalu R.J.

Nakon svađe, P.P. je otišao kući, uzeo pušku i usmrtio supružnike, te ranio još jednu osobu.

Javni tužitelj u Višem javnom tužiteljstvu u Negotinu, Ksenija Branković, izjavila je da motiv za napad nije poznat i da će biti utvrđen tijekom istrage.