TOTALNA ESKALACIJA Hezbolah lansirao 140 raketa, Izrael odgovorio napadom na Bejrut

Izrael napao Bejrut
X

Hezbolah je lansirao rakete iz Libanona prema sjevernom Izraelu u petak, u odgovoru proiranske milicije na koordinirane eksplozije pejdžera i voki-tokija ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelska vojska priopćila je da je ispaljeno oko 140 projektila, uz sirene upozorenja koje su se oglasile diljem sjevernog Izraela. Stanovnicima je rečeno da potraže sklonište, ali još nema informacija o ranjenima.

Hezbolah je preuzeo odgovornost za napade i rekao da je ispalio rakete Katjuše na Izrael.

Najnoviji događaji uslijedili su nakon što je Izrael objavio u četvrtak navečer da je pogodio oko 100 raketnih bacača kojima upravlja Hezbolah, “a koji su bili spremni za uporabu u bliskoj budućnosti za gađanje izraelskog teritorija”, prenosi Hina.

Posljednjih dana raste bojazan od pravog rata između Hezbolaha i Izraela.

Najmanje 37 ljudi ubijeno je u Libanonu u eksplozijama stotina pejdžera koje su koristili pripadnici Hezbolaha u utorak te voki-tokija u srijedu.

Odgovornost za napad se uvelike pripisuje Izraelu koji svakodnevno razmjenjuje vatru s Hezbolahom od početka sukoba u Gazi prije gotovo godinu dana.

Otad je u Libanonu ubijeno oko 600 ljudi, od kojih su mnogi pripadnici Hezbolaha, dok su u Izraelu ubijene 52 osobe, uključujući 26 civila.

Odogovor Izrael

Izraelske obrambene potvrdile da su izvele ‘ciljani napad‘ na glavni grad Libanona - Bejrut.

Sadržaj se učitava...

IDF nije iznio dodatne pojedinosti, osim što upute za izraelske civile ostaju iste, da potrae sigurno utočište.

BBC je objavio fotografiju panorame Bejruta nakon izraelskog napada, na kojoj se vidi da se uzdiže dim iznad dijela grada

Zasad nema potvrde što je točno pogođeno.