ŠTO SE DOGAĐA U NOVOM SADU Sveučilište blokirano, čula se eksplozija, napadnuti studenti

novi sad
021.rs

Studenti iz neformalne grupe STAV napadnuti su rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu, javlja 021.rs. Dvojici studenata pružena je hitna medicinska pomoć na mjestu događaja, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 8 sati počeli su izbori za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu.

Studenti iz grupe STAV okupili su se rano jutros ispred Rektorata kako bi ponovno spriječili glasanje.

Međutim, oko 5.30 sati na njih je bačena neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula diljem centra Novog Sada, piše 021.

Ispred zgrade nalazi se grupa muškaraca odjevenih u crno i ne dopuštaju studentima ulazak u Rektorat.

Policija je prisutna na mjestu događaja i legitimirala je studente, dok je studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana hitna pomoć, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Podsjećamo da su studenti STAV-a tijekom ljeta blokirali Rektorat kako bi spriječili održavanje izbora, jer smatraju da se izbori mogu organizirati jedino u zgradi fakulteta. Tijekom dvotjednog prosvjeda studenti su na zgradu Rektorata postavili transparente kojima su kritizirali rektora Dejana Madića, a moto blokade bio je „Jedna lista nije izbor“.

STAV je do sada tri puta blokirao održavanje izbora u zgradi Filozofskog fakulteta i podnio disciplinske prijave protiv predsjednice Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivane Macak i člana izborne komisije Aleksandra Gajića – zbog fizičkog nasilja.

Aleksandar Gajić također je fizički nasrtao na kolege tijekom blokade izbora.

Pokret slobodnih građana ranije je objavio da su Macak i Gajić u međuvremenu zaposleni u Skupštini Vojvodine, što su novinari potvrdili u toj instituciji.