SRBIJA Predsjednik općine djeci dijelio med za potenciju, roditelji tužili portal koji je vijest objavio

Med skočko
TANJUG/ KIRS/ Dragan Kujundzic, republika

Roditelji djece iz Inđije, koji su krajem prošle godine zbog dobrih rezultata u karateu od predsjednika općine dobili med za potenciju, podnijeli su ukupno sedam tužbi protiv lokalnog portala In Medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog za tužbe je objavljivanje fotografije njihove djece uz tekst o spornom događaju. Iako je fotografija preuzeta sa službene stranice općine, roditelji smatraju da je In Medija izložila djecu sramoti te traže po 200 tisuća dinara odštete (3,350 KM) , ukupno 1,6 milijuna dinara (oko 27 000 KM). 

Prema portalu Raskrikavanje, urednica Verica Marinčić navodi da su roditelji bili pod velikim pritiskom da otkriju tko je medijima dao informaciju o "Fruškogorskom Skočku", lokalnom brendu meda reklamiranom kao afrodizijak. Iako predsjednik općine tvrdi da je med za imunitet, na deklaraciji proizvoda pisalo je da je odličan kao afrodizijak.

Početkom godine, portal In Medija objavio je da su mladi sportaši na prijemu kod predsjednika općine Vladimira Gaka dobili pakete s medom. Tekst je izazvao nezadovoljstvo predsjednika općine, koji je tvrdio da je riječ o malicioznoj kampanji. Nakon objave teksta, roditelji su počeli tužiti In Mediju zbog objavljivanja fotografije djece.

Predsjednik Karate kluba "Sensei", Miloje Marković, distancirao se od politike i negirao povezanost s roditeljskim tužbama. Roditelji smatraju da je objava fotografije povrijedila dostojanstvo njihove djece, izlažući ih ponižavajućim komentarima u školi i na društvenim mrežama. Sve tužbe su slične, tražeći odštetu za duševnu bol zbog povezanosti djece sa sredstvima za potenciju.

Marinčić tvrdi da je informaciju dobila od roditelja koji su vidjeli med u paketima. Prije objave je kontaktirala općinu, ali nije dobila odgovore. Nakon objave, roditelji su tražili da otkrije izvor informacije, što je ona odbila.

Tužbe traže odštetu od 200 tisuća dinara po djetetu, što bi moglo dovesti do zatvaranja portala. Marinčić ističe da su tekst i fotografije još uvijek dostupni na stranici općine te da nisu prekršili zakon sami, jer su i drugi mediji prenijeli vijest.