SLUČAJ DANKE ILIĆ Provode se nova vještačenja u istrazi ubojstva djevojčice, postoje snimke

Danka Ilić
Tanjug

Više javno tužiteljstvo u Zaječaru naložilo je nova, dodatna vještačenja u sklopu istrage koju vodi protiv dvojice radnika JKP "Vodovod", zbog sumnje da su 26. ožujka u Banjskom Polju ubili Danku Ilić (2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski mediji podsjećaju da je do podizanja optužnice protiv osumnjičenih D. D. (50) i S. J. (50) ostalo još manje od mjesec dana.

Iako je prvotno rečeno da su sva vještačenja u istrazi ubojstva djevojčice potpuno završena i dostavljena tužiteljstvu, te da je na redu finalna faza, odnosno pisanje i podizanje optužnice, ipak se provode nove dokazne radnje.

"Tužiteljstvo je naložilo vještačenje snimaka sa sigurnosnih kamera i određenih videozapisa. Naime, riječ je o vrlo zahtjevnim vještačenjima, pa iz tog razloga to malo duže traje. Međutim, jasno je da cijela javnost čeka samo to podizanje optužnice i ono što će pisati u njoj. Iz tog razloga tužiteljstvo radi vrlo zahtjevan posao kako ne bi bilo nikakvih propusta", rekao je neslužbeno izvor za Kurir.

Dodao je:

"Hoće li ovo najnovije vještačenje biti as u rukavu tužiteljstva, znat će se kada analizirani snimci s kamera i videomaterijal budu dostavljeni tužiteljstvu."

U Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, koje radi na slučaju ubojstva dvogodišnje djevojčice, kažu da istraga još nije završena.

"Istraga protiv osumnjičenog D. D. i osumnjičenog S. J., zbog kaznenog djela teškog ubojstva, nije završena. Sve dokazne radnje nisu završene u pogledu vještačenja i iste su u tijeku. Tužiteljstvo provodi analizu svih provedenih dokaza, kao i vještačenja, ocjenu svakog izvedenog dokaza ponaosob i njihovu međusobnu povezanost", rečeno je iz nadležnog tužiteljstva.

Podsjećamo, S. J. (50) iz borskog sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot terete se da su 26. ožujka u Banjskom Polju službenim automobilom JKP "Vodovod", čiji su radnici, udarili djevojčicu Danku koja je izašla na put, prenosi B92.

Uhićeni su nekoliko dana kasnije.