SLIJEDE NEKE OD EUROPSKIH PRAKSI Djeca u Grčkoj neće više moći koristiti mobitele u školi

Mobitel u školi

Djeca u Grčkoj neće više moći koristiti mobilne telefone u osnovnim i srednjim školama od rujna, objavio je premijer ove zemlje Kyriakos Mitsotakis nakon sastanka s ministrom obrazovanja Kyriakosom Pierrakakisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede primjer Belgije i Francuske

Novi zakon, sličan onome u Belgiji i Francuskoj, kaže da će djeca moći nositi mobitele u školu, ali ih neće moći koristiti tijekom sati.

Mitsotakis je naveo da je ovaj zakon ekstenzija prijašnjeg, u kojem stoji da djeca ne smiju svoje školske kolege snimati i ismijavati.

Prema novim pravilima, učenici koji se ne pridržavaju će biti isključeni iz škole na jedan dan. U slučaju ponovljenog prekršaja, nastavnici imaju ovlasti uklonizi učenike iz nastave na nekoliko dana.

Fokus na obrazovanje

Također, bilo tko tko snima svoje školske kolege ili nastavnike bez dozvole mogao bi se suočiti s isključenjem iz škole.

“Ne očekujemo nužno 100 posto usklađenosti od prvog dana, ali želimo da djeca, njihovi roditelji i edukatori razumiju važnost toga da učenici budu potpuno fokusirani na obrazovni proces u školi”, rekao je Mitsotakis.