RASTE BROJ POGINULIH Izrael napao južni Libanon, Hezbolah ispalio 55 raketa na Izrael

Izrael napao Libanon
EPA

Broj poginulih u izraelskom zračnom napadu na područje u južnom Libanonu porastao je na 10, među njima je dvoje djece, objavili su u subotu libanonsko ministarstvo zdravstva i državni mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poginuli su većinom državljani Sirije, priopćilo je ministarstvo.

Nacionalna novinska agencija priopćila je da je napadnuta ciglana u predgrađu grada Al-Kafour u okrugu Natabtiyeh. Prema ranijim izvješćima radilo se o stambenoj zgradi, prenosi Hina.

Među poginulima su i nadzornik ciglane koji je državljanin Sirije te cijela njegova obitelj.

Još petero je ozlijeđeno u izraelskom napadu, priopćilo je ministarstvo, dodajući da su neki u kritičnom stanju.

Izraelska vojska izjavila je da su zračne snage napale skladište oružja milicije Hezbolah u području Nabataea. Vojska je također napala topništvom kako bi eliminirala prijetnju u drugim područjima južnog Libanona.

Provjeravaju se izvještaji u kojima se navodi da su civili ozlijeđeni kao posljedica napada, rekla je izraelska vojska.

U petak je najmanje jedna osoba ubijena, a jedna ranjena u izraelskom napadu koji je pogodio selo Aitaroun u južnom Libanonu, priopćilo je libanonsko ministarstvo zdravstva.

Libanonski proiranski pokret Hezbolah priopćio je da je jedan od njegovih boraca ubijen, ali nije navedeno kada i gdje.

Izraelska vojska priopćila je da je u području Aitaroun pogodila vojnu strukturu u kojoj su djelovali teroristi Hezbolaha.

Od početka rata u Gazi, Hezbolah svakodnevno vodi sukobe u Libanonu i Izraelu.

Ubijeno je više od 120 civila, većina njih na libanonskoj strani.

Hezbolah ispalio 55 projektila na Izrael

Libanonska proiranska skupina Hezbolah je objavila da je ispalila niz raketa na područja u sjevernom Izraelu kao osvetu za napad na Wadi al-Kfour u kojem su ubijeni i ranjeni uglavnom sirijski civili.

Izvori Hezbolaha rekli su da je danas prvi put ciljano područje Ayelet Hashahar, na sjeveru zemlje.

Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su da je ispaljeno 55 projektila.

"Nakon sirena koje su se malo prije oglasile u području Ayelet HaShahar u sjevernom Izraelu, identificirano je približno 55 projektila iz Libanona, od kojih su neki pali na otvorena područja", priopćio je IDF. Nema informacija o ranjenima.

"Kao rezultat projektila ispaljenih na Izrael, izbilo je više požara u tom području i izraelske vatrogasne i spasilačke službe sad djeluju na mjestu događaja kako bi ih ugasile", objavio je IDF.

Ranije je "jedan vojnik IDF-a teško ozlijeđen, a još jedan vojnik je jutros lakše ozlijeđen od projektila koji je ušao iz Libanona i pao u područje Misgav Am", dodao je IDF. Vojnici su evakuirani do bolnica.