PUCNJAVA U MÜNCHENU Ubijeni napadač je porijeklom iz BiH, od ranije poznat policiji

Emrah porijeklom iz BiH ubijen u Munchenu
X

Osumnjičeni za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Münchenu, ubijen je u razmjeni vatre s policijom, priopćio je danas ministar unutarnjih poslova Bavarske Joahim Herman, a riječ je o islamistu koji je od ranije bio poznat policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo pretpostaviti da je napad na izraelski generalni konzulat možda planiran jutros", rekao je Herman.

Kako piše Bild, riječ je o Emrahu I. (18) rođenom u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, prenosi Tanjug.

On je 2023. godine prijavljen da je član terorističke organizacije i da je širio propagandu Islamske države.

Islamistička propaganda

Austrijske vlasti su na njegovom mobilnom telefonu pronašle islamističku propagandu, a osim vatrenog oružja, prilikom napada imao je i bajonet.

Herman je dodao kako je napadač ispalio seriju hitaca, nakon čega su pripadnici snaga sigurnosti uzvratili vatru i ubili ga.

Kako navodi, osumnjičeni se dovezao do Dokumentacijskog centra nacionalsocijalizma, otvorenog 2015. noseći dugačak pištolj i potom pucao na obližnju policijsku stanicu.

U akciji je sudjelovalo pet policajaca, rekao je glasnogovornik snaga sigurnosti. Helikopter kruži iznad mjesta događaja u pokušaju da održi incident pod kontrolom. Policija je uputila apel građanima da izbjegavaju taj dio grada dok je u tijeku operacija.

Incident se dogodio na godišnjicu napada tijekom Olimpijade 1972. kada su palestinski teroristi ubili 11 izraelskih sportaša u Münchenu.