Proizvođači opreme iz BiH prevarili austrijske pčelare, suvlasnik kompanije na sudu

Pčelari

Ovog tjedna pred austrijskim sudom pojavio se nesvakidašnji slučaj u kojem su 16 austrijskih pčelara tužili vlasnika tvrtke iz južnog Burgenlanda jer im nije isporučio opremu za pčelarstvo, iako su za nju platili više od 50.000 eura. Oprema je trebala biti isporučena iz Bosne i Hercegovine, a vlasnik austrijske tvrtke, iako je djelomično priznao krivicu, teret prebacuje na svoje poslovne partnere iz BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi je naveo kako je jedan od suvlasnika kompanije iz BiH koja je trebala isporučiti robu, ali tvrdi da njegovi partneri nisu izvršili obaveze. Istaknuo je kako je često posjećivao BiH te primijetio neorganiziranost unutar tvrtke. “Radnici bi radili samo kad bi znali da dolazim”, izjavio je na sudu.

Iako je priznao štetu, optuženi je objasnio da još nije u mogućnosti obeštetiti kupce jer je i sam u teškoj financijskoj situaciji te radi kao građevinski radnik s plaćom od 1200 eura mjesečno. Planira pokrenuti stečajni postupak svoje tvrtke. Tužitelj je zatražio da se na sljedeće ročište pozovu njegovi poslovni partneri iz Bosne i Hercegovine kao svjedoci.