POZNATI LANAC KAFIĆA Starbucks tužen zbog navodne krađe koncepta za ruž s okusom kave

Starbucks

Američka tvrtka Balmuccino optužila je lanac kafića Starbucks da je ukrao njezin koncept za ruževe i sjajila za usne s okusom kave. Tvrtka Balmuccino, među čijim čelnicima je i šogorica TV doktora Mehmeta Oza, podnijela je jučer tužbu saveznom sudu na Manhattanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starbucks, sa sjedištem u Seattleu, to još nije komentirao. Tvrtka Balmuccino tvrdi da je 2016. počela razvijati balzame za usne s okusom kave te da ih je u listopadu 2018. predstavila na sastanku u Starbucksovu uredu u New Yorku, na kojem je predstavila prototipove i pružila druge povjerljive informacije.

Ranije tužbe odbijene zbog proceduralnih razloga

Tvrtka sa sjedištem u Los Angelesu rekla je da je dr. Oz posredovao sastanku i kontaktirao glavnog izvršnog direktora Starbucksa Howarda Schultza kako bi predložio mogući zajednički pothvat. Balmuccino tvrdi da je Starbucks ukrao potpuno razvijen koncept za balzame za usne lansiranjem svog S'mores Frappuccino Sip Kita u travnju 2019.

Tvrtka Balmuccino kaže da joj Starbucks nije dao kompenzaciju za prodaju tih proizvoda, te traži neodređenu kompenzacijsku i kaznenu odštetu. Tvrtka je već ranije tužila Starbucks pred drugim sudovima no tužbe su odbijene zbog proceduralnih razloga.