FOTO  Ovo je muškarac koji je ubio mladog policajca, u automobilu mu ostala i njemačka osobna iskaznica

ubojstvo policajca
Lozinfo.rs

U napadu na policajce tijekom rutinske kontrole u Loznici u Srbiji ubijen je jedan policajac, dok je drugi teško ranjen. Potvrdio je to ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na licu mjesta policija je pronašla putovnicu osumnjičenog koju su izdale kosovske vlasti na ime Hajziri Artan (33) i njemačku osobnu iskaznicu, piše Index.hr.

"Noćas, oko 00:55 sati u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica zaustavili su Mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije osobe", rekao je Dačić.

Prilikom izlaska iz vozila muškarac je pucao iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobjegao.

Hajziri Artan
Osumnjičeni za ubojstvo

Oba policijska službenika prevezena su u Opću bolnicu Loznica, gdje je Krsmanović ubrzo preminuo od posljedica ranjavanja.

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Očevid kojim rukovodi Viši javni tužitelj iz Šapca i pripadnika policije je u tijeku.

"Obitelji ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutarnjih poslova i svoje osobno ime", rekao je Dačić.