OKONČANA JE 'DOMOLJUBNA SAGA' Radićevci poraženi, Penava tvrdi da su zapravo izgubili tehnomenadžeri

Domovinski pokret

Nakon nekoliko tjedana žestokih sukoba i svađa Domovinski pokret odlučio je o novom vodstvu. Ivan Penava izabran je za novog/starog predsjednika stranke, a Radić i delegati koji ga podržavaju, napustili su sjednicu. Tijek događaja na izbornom saboru pratite u donjem tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako smo i najavljivali, situacija je bila pod kontrolom. Ako se pitate o čemu se ovdje radilo, ovdje se radilo o borbi ideološke struje, jezgre DP-a protiv tehnomenadžera i pokušaja upravljanja DP-om na taj način, znali smo da je to ples za jedno ljeto i nismo se dali manipulirati od strane nekakvih igrača iz sjene', poručio je Penava.

'Kad me pitate zašto su izašli van, osjetili su da će izgubiti izbore, zato su otišli van', rekao je Penava.

Upitan misli li da će Radić napustiti stranku, Penava je kazao: 'Rekao bih, s 25 glasova razlike smo dobili, 25 glasova imamo više od suprotnog tabora. Jel' netko dovodi pobjedu u pitanje? Ukoliko smo demokratični, 25 posto prednosti imamo, jel' to slaba pobjeda?. Pobjeda je ogromna i jasna poruka o svemu što smo pričali. Sve je kako treba, ostanimo zajedno, idemo graditi put dalje. Snažna, treća stranka, i po recentnim istraživanjima, stranka koja je u vlasti. Kuda će ići razuman čovjek u politici? U neizvjesnost s gospodinom Radićem ili bilo kim na margine političkog spektra. Tko ima razuma, zna što je put i što mu je činiti', kazao je Penava.

Na pitanje je li parlamentarna većina sigurna, Penava je kazao da jest.

Obratio se i novi zamjenik predsjednika stranke Stipe Mlinarić, koji je optužio Peternela da je na izbornom saboru vrijeđao stranačke kolege. 'Peternel, koji se predstavlja kao doktor, starijima i ženama je vikao: 'Smeća, smeća'. Mi i dalje pružamo ruku i ovima koji su izašli iz dvorane', kazao je Mlinarić.

Poput Penave, i Mlinarić je pozvao one koji su napustili izborni sabor da ostanu u stranci. 'Nema nikakvih prijetnji, nema nikakve odmazde. Mjesta za svakoga ima u Domovinskom pokretu', kazao je.