OBRAT U SLUČAJU MALE DANKE Osumnjičeni nakon dva mjeseca šutnje tvrdi da djevojčicu nikada u životu nije vidio

Danka Ilić
mondo.rs

Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, koja je 26. ožujka nestala kod Bora u Srbiji, nakon dva mjeseca šutnje negirao je da je imao ikakve veze s nestankom i smrću djevojčice. Štoviše, rekao je da je nikada nije ni vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janković je dva mjeseca šutio o ubojstvu Danke, da bi prije nekoliko dana njegov odvjetnik Živadin Bogdanović obavijestio tužiteljstvo da je njegov branjenik spreman progovoriti.

“Danas, 4.6.2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, saslušan je osumnjičenik Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje kaznenog djela”, rekli su iz Tužiteljstva za Blic.

Branili se šutnjom

Podsjetimo, obojici osumnjičenika, Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, nedavno je produžen pritvor za još 30 dana, a dosad su se branili šutnjom. Oni su osumnjičeni da su na dan Dankina nestanka na dijete naletjeli službenim automobilom Vodovoda, usmrtili je i njezino beživotno tijelo bacili na deponij. Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno, a policija sumnja da su počinitelji tijelo naknadno prebacili na drugu lokaciju.

Dosad su se Janković i Dragijević branili šutnjom. U sklopu istrage uhićeni su otac i brat Dejana Dragijevića zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti. Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog, umro je u Policijskoj upravi u Boru. Prve informacije govorile su o prirodnoj smrti, no tamošnji su mediji objavili da je istraga Instituta za sudsku medicinu u Beogradu utvrdila da je umro nasilnom smrću unutar policijske postaje u Boru. U svibnju je preminula i majka Dejana Dragijevića.