NOVI VAL SUKOBA Hezbolah ispalio 85 raketa, izraelski zračni udari u tijeku

Hezbolah
Tanjug/AP

Hezbolah je jutros s libanskog teritorija ispalio 85 raketa na sjeverni Izrael, pri čemu su ranjene tri osobe, dok izraelske snage izvode novi val zračnih udara na mete Hezbolaha u Libanonu i prijete intenziviranjem napada, priopćila je Izraelska vojska (IDF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke od 85 Hezbolahovih raketa su presretnute, dok su neke pogodile Kirjat Bialik u blizini Haife i Morešeta, zajednicu u Donjoj Galileji, prenosi Times of Israel.

U napadu na Kirjat Bialik ranjene su tri osobe, a pričinjena je i materijalna šteta, navodi se u priopćenju.

Hezbolah je priopćio da je gađao objekt kompanije Rafael koja proizvodi obrambene sustave u području Haife.

U međuvremenu, izraelska vojska je priopćila da gađa Hezbolahove mete u Libanonu nakon prvog odgovora te libanonske skupine na smrtonosne eksplozije pagera i voki-tokija pripadnika Hezbolaha u Libanonu prije nekoliko dana.

U priopćenju IDF-a ističe se da izraelska protuzračna obrana ostaje na visokom stupnju pripravnosti te upozorava da će se izraelski zračni napadi na Hezbolah nastaviti i intenzivirati, navodi Times of Israel, prenosi Tanjug.

Prethodno je IDF priopćio da je libanonska militantna skupina Hezbolah tijekom noći ispalila 24 rakete na sjever Izraela, a sve ih je presrela protuzračna obrana.