NOVI NAPAD NA BEJRUT Hezbolah tvrdi kako Izraelci bacaju letke s opasnim kodom

Bejrut Libanon
Platforma X

Izrael je pokrenuo najsnažniji val zračnih napada na Hezbolah u Libanonu u posljednjih nekoliko desetljeća u kojemu su smrtno stradale stotine ljudi, među kojima i djeca. Libanonske su vlasti izvijestile o više od 550 mrtvih. Izrael je poručio da je na mete u Libanonu izveo više od 1300 napada, jedan od njih i na glavni grad Bejrut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv civilima na evakuaciju

Glasnogovornik izraelske vlade David Mencer održao je konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da je Izraelska vojska (IDF) pozvala civile da se evakuiraju putem SMS poruka, telefonskih poziva, radijskih prijenosa i internetskih stranica.

Mencer je optužio Hezbolah za počinjenje "dvostrukog ratnog zločina" zbog skrivanja oružja u civilnim područjima i izvođenja napada usmjerenih prema izraelskim ciljevima, prenosi Index.

Hitni timovi raspoređeni na jug Bejruta 

Hitne službe odmah su poslane na teren na jugu Bejruta nakon što je Izrael izveo zračni napad na Ghobairi, četvrt u Dahiehu, južnom predgrađu libanonske prijestolnice Bejruta, javlja BBC.

U tom području se upravo trebao održati sprovod za osam osoba, uključujući pet žena, sve članove jedne obitelji koja je stradala u izraelskom napadu prošli tjedan u Dahiehu. Prema izvorima BBC-ja, jedan prijatelj te obitelji morao je biti identificiran putem DNK testa.

Hezbolah: Izrael baca letke s jako opasnim QR kodom

Hezbolahov medijski ured tvrdi da izraelske snage bacaju letke s "vrlo opasnim" QR kodom iz zraka iznad Libanona.

Letci, koji navodno padaju u istočnu dolinu Bekaa, prema Hezbolahovim tvrdnjama, mogu "povući sve informacije" s bilo kojeg mobilnog telefona koji skenira kod.

Izraelska vojska zasad nije komentirala ove navode. Hezbolahov medijski ured nije precizirao je li na letcima bilo ispisano još nešto osim QR koda.