NAPADI NE JENJAVAJU Broj ubijenih novinara u Gazi porastao na 161

Ubijen novinar u Gazi
Ilustracija/Anadolu

Još jedan palestinski novinar ubijen je u izraelskom napadu na Pojas Gaze u subotu, čime je broj poginulih novinara od 7. listopada 2023. godine porastao na 161, javlja Anadolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinski izvori rekli su za agenciju Anadolu da je izraelska vojska gađala dom Muhammada Jassera u sjevernom Pojasu Gaze.

U napadu su ubijeni Muhammad, njegova supruga i njihovo dvoje djece, čime je broj palestinskih novinara ubijenih u Gazi od 7. listopada porastao na 161.

Izraelska vojska ubila je još 37 Palestinaca u napadima na Pojas Gaze, čime je ukupan broj ubijenih od 7. listopada porastao na 38.919, priopćilo je u subotu Ministarstvo zdravlja palestinske enklave. U priopćenju Ministarstva dodaje se da je 89.622 osoba ozlijeđeno u izraelskoj ofenzivi koja i dalje traje.

“Izraelske snage su u posljednja 24 sata ubile 37 ljudi i ranile 54 u četiri masakra nad mnogim obiteljima”, priopćilo je Ministarstvo.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, čijom je najnovijom presudom naloženo da odmah obustavi svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milijun Palestinaca potražilo utočište od rata prije nego što je napadnut 6. svibnja.