NAKON UBOJSTVA TRI DJEVOJČICE Veliki neredi diljem Ujedinjenog Kraljevstva

Engleska neredi
EPA

Nekoliko je policijskih službenika ozlijeđeno u novom valu nasilja na ulicama britanskih gradova u subotu, četvrtog dana nemira zbog ubojstva triju djevojčica u sjeverozapadnoj Engleskoj početkom tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neredi u kojima su sudjelovale stotine ljudi koji su prosvjedovali protiv imigranata izbili su posljednjih dana u nekoliko gradova, nakon što su se društvenim mrežama proširile lažne informacije da je osumnjičenik za krvoproliće radikalni muslimanski imigrant.

Policija je priopćila da je Axel Rudakubana (17), osumnjičenik za napad nožem na tečaju plesa za djecu u ponedjeljak u Southportu, rođen u glavnom gradu Walesa Cardiffu, ali prosvjedi protiv useljenika i muslimana su se nastavili i pretvorili u nasilje i nerede, prenosi Hina.

Liverpulska policija priopćila je u subotu da je više policajaca ozlijeđeno prilikom smirivanja “ozbiljnog nereda” u središtu grada.

Četiri policajca ozlijeđena u neredima u petak navečer prevezena su u bolnicu, a 12 osoba je uhićeno, rekao je novinarima u subotu Mark Hall, glavni policijski nadzornik područja Sunderlanda.

“Ovo nije bio prosvjed. Ovo je bilo neoprostivo nasilje i nered”, rekao je Hall.

Najmanje 30 prosvjeda planirano je ovog vikenda diljem Ujedinjenog Kraljevstva, izvještava BBC, zajedno s brojnim protuprosvjedima skupina protiv rasizma.