VIDEO  Mladi političar pobijedio Vučića u Nišu i prvim potezima oduševio sugrađane

Miloš Bošković
GP018

Općina Medijana u Nišu postala je prva općina u Srbiji u kojoj je umjesto vladajućeg SNS-a narod izabrao oporbu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predsjednika Skupštine je izabran mladi Miloš Bošković, iz Grupe građana „Biramo Niš“, programer zaposlen u privatnom sketoru.

Boškovićeva prva obećanja nakon preuzimanja vlasti već se masovno dijele po društvenim mrežama.

Ukidaju reprezentaciju, savjetnike, službene telefone, službenog vozača i prodaju automobil u kojem se vozio prethodni predsjednik Skupštine.

"Mi smo ovdje da služimo građanima u korist javnog interesa i opravdamo povjerenje i očekivanja onih, u čije ime smo ovdje.“

„Postoje naznake da je prethodno rukovodstvo imalo mnogo problema u vezi sa trošenjem sredstava. Trošeno je na sve i svašta, i to će biti naš glavni fokus čim krenemo ozbiljnije da radimo. Znam da su građani željni da vide promjene odmah. Ne može se sve promijeniti preko noći, ali moramo makar simbolično pokazati da smo počeli sa promjenama. Od rujna očekujem da budemo operativniji i da radimo ozbiljnije. Molim građane za razumijevanje“, izjavio je Bošković

Poručio je kako će ukinuti javnu nabavku skupih alkoholnih pića i da će se u općini piti voda koja je "zdrava i lijepo hidratizira" dok je druga odluka prodaja službenog vozila Škoda Superb i prelazak na pješačenje, bicikl ili javni prijevoz.

.„To je ozbiljan auto, cestovna krstarica velike kubikaže. Takvo vozilo je pogodno za vožnje od preko 200 kilometara, dok Medijanu možete prijeći biciklom za 15 minuta. Izuzetno se radujem prijedlogu doktora Milića da prodamo taj auto na licitaciji. Postoje prepreke da se to tehnički izvede, ali nadam se da ćemo ih riješiti. U najmanjoj općini Niša, službeni auto te veličine nije potreban. Hajde da se vozimo javnim prijevozom, pješke, privatnim kolima ili biciklom“, poručio je Bošković. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.