MANNHEIM Još jedan desničarski političar ozlijeđen u napadu nožem

Mannheim policija

U Mannheimu je u utorak kasno navečer nožem napadnut kandidat AfD-a za općinsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek je ozlijeđen, izvještava Suddeutsche Zeitung.

Osumnjičeni je odmah nakon napada uhićen.

Incident se dogodio u 22:45. Policija u Mannheimu je ujutro potvrdila samo da je bila prisutna u akciji - i da će dati dodatne informacije tijekom današnjeg dana.

Ove nedjelje će se u Baden-Württembergu, uz europske izbore, održati i lokalni izbori.

Prema navodima okružnog odbora AfD-a u Mannheimu, incident se dogodio u blizini tržnice u gradskoj četvrti Rheinau. Kandidat AfD-a je navodno uhvatio osobu koja je skidala plakate na djelu. Kada je političar pokušao spriječiti napadača, napadnut je i ozlijeđen nožem.

Prema navodima AfD-a, u incidentu su sudjelovale ukupno tri osobe, od kojih su dvije uspjele pobjeći. AfD političar se još uvijek nalazi u bolnici i zadobio je posjekotine neutvršenog stupnja.

AfD je priopćio da se radi o napadu ljevičarskih ekstremista, iako ovaj podatak trenutno nije moguće neovisno provjeriti, pišu njemački mediji.

"Šokirani smo i uznemireni," rekao je pokrajinski predsjednik AfD-a Markus Frohnmaier.

Podsjetimo, u petak je na tržnici u Mannheimu ozlijeđeno šest osoba, a jedan policajac je morao biti stavljen u induciranu komu, te je preminuo od posljedica napada. Prema prvim saznanjima istražitelja, osumnjičeni, Afganistanac, vjerojatno je bio religiozni ekstremist. Napao je informativni štand islamokritičkog pokreta "Građanska inicijativa Pax Europa".