KOSTA K. SVJEDIOČIO PROTIV RODITELJA 'Majčino ponašanje utjecalo je na to što sam učinio'

Kosta Kecmanović i Vladimir Kecmanović
Republika.rs

Današnje ročište u postupku protiv roditelja Koste K. završeno je, a nastavak svjedočenja maloljetnog ubojice zakazan je za 17. listopada. Odvjetnici koji su izašli iz zgrade Specijalnog suda potvrdili su da je Kosta K. danas svjedočio, ali nisu željeli otkriti detalje njegovog iskaza, budući da je postupak zatvoren za javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saznali smo dosta novih detalja tijekom svjedočenja, ali o tome ne smijem i ne želim govoriti," izjavila je odvjetnica Zora Dobričanin Nikodijević.

Odvjetnica Irina Borović, koja zajedno s ocem Borivojem Borovićem zastupa roditelje Koste K., izjavila je da se razlozi ovog tragičnog događaja možda nikada neće saznati. "Svi razlozi su duboko negdje u duši tog dječaka, koji je nažalost počinio zločin, a prije toga je vodio potpuno normalan i uobičajen život, barem prema mišljenju svih koji su ga poznavali," rekla je Borović, prenosi Nova.rs.

Prema neslužbenim informacijama Kurira, tijekom svjedočenja pred Specijalnim sudom, Kosta K. je izjavio: "Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njezino ponašanje je utjecalo na to što sam učinio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio."

Tijekom davanja iskaza, Kosti K. je pozlilo, izvještava srpski Telegraf s mjesta događaja. Promijenio je boju lica i pocrvenio kada mu je pitanja postavljala majka Andrije Čikića. Sudski liječnici su mu izmjerili tlak, nakon čega je ispitivanje nastavljeno.

Jedna od njegovih izjava izazvala je kaos u sudnici, a roditelji ubijene djece ostali su u nevjerici, javlja Telegraf.rs. "Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati," rekao je Kosta K.