VIDEO  Kamera s uniforme policajca prva snimila Trumpovog atentatora, nesporazum ga mogao koštati

Donald Trump

Lokalna policija u gradu Butler, u saveznoj državi Pennsylvania, gdje se održao predsjednički skup Donalda Trumpa na kojem je ranjen, objavila je snimke s tjelesne kamere policajca koji je prvi primijetio Thomasa Matthewa Crooksa, osobu koja je pokušala ubiti bivšeg predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se može vidjeti na snimkama, neimenovani policajac je uz pomoć kolege došao do krova zgrade gdje se Crooks nalazio i odakle je ispalio osam hitaca u smjeru Trumpa.

Kada ga je vidio, brzo se povukao, strahujući da bi mogao pucati na njega.

Odmah je krenuo prema svom vozilu gdje mu se nalazilo oružje, ali samo 40-ak sekundi kasnije, atentator je ispalio osam metaka, kojima je ranio Trumpa u uho te ubio jednog muškarca.

„Bilo je jako blizu. Okrenuo se prema meni“, rekao je policajac svojim kolegama nakon što je situacija prošla.

Crooks je nedugo nakon ispaljivanja metaka prema Trumpovom skupu ubijen. Snimke nastale poslije toga pokazuju razgovore grupe policajaca, među kojima je bio i službenik koji ga je prvi primijetio.

Prema snimkama, policajci govore kako su tražili nekoga iz Tajne službe, agencije za sigurnost bivših predsjednika, misleći da imaju jednog čovjeka gore.

Policajac dalje govori kako su mislili da je Tajna služba imala osobu na krovu, zbog čega je bezazleno krenuo gore, te skoro postao jedna od žrtava atentatora.

Nakon što je snimka izašla u javnost, Tajna služba se oglasila i izrazila zahvalnost za pomoć lokalnim policajcima.